Başkan Tosun, Tarihi Kentler Birliği Mersin Buluşması’na Katıldı

Başkan Tosun, Tarihi Kentler Birliği Mersin Buluşması’na Katıldı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Tarihi Kentler Birliği’nin Mersin’de gerçekleştirilen Eylül ayı toplantısına katıldı.

Kula Belediyesi'nin kurucu üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği'nin 2017 yılı Eylül ayı toplantısı Mersin'de gerçekleşti. İki gün süren Mersin Buluşması’na, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kula Belediye Meclis Üyeleri İlyas Macun, Selim Urlu, 110 il ve ilçenin belediye başkanları, akademisyenler, kazı başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. 2017 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı ile başlayan Tarihi Kentler Birliği Mersin buluşması, katılımcıların Kent İnceleme Gezisi ile devam etti. Soli Pompeiopolis Antik Kenti ile başlayan şehir turu Mersin Arkeoloji Müzesi, Tarsus’ta yer alan Hz. Danyal Peygamberin kabri, Tarsus Ulu Camii, Tarihi Kırkkaşık Bedesteni, Tarihi Tarsus Evlerini gezmesi ile son buldu.

Başkan Tosun, “Kula’nın Tarihi Kimliğini Ortaya Çıkarıyoruz.”


Tarihi Kentler Birliği’nin Mersin Buluşması’nda çeşitli program ve seminerlere katılan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun: "Türkiye’nin her bir köşesi, eşsiz bir tarihi ve kültürel değerlerleri içinde barındırıyor. Tarihi Kentler Birliği sayesinde ülkemizdeki şehircilik anlayışı tarihi ve kültürel değerlerimizi korumaya ve yaşatmaya yönelik değişiyor ve gelişiyor. Eşsiz tarihi, turistik yerleri ve tarih boyunca ev sahipliği yaptığı uygarlıkların bıraktığı mirasları içinde barındıran Kula, özellikle sahip olduğu jeolojik yapısıyla ülkemizde ve dünyada önemli bir değerdir.

 

Tarihi Kentler Birliği’nin Mersin Buluşması’nda toplantıla  ve inceleme gezilerine de katılıp çeşitli temaslarda bulunduk. Kula'da gerçekleştirdiğimiz tarihi evlerin restorasyonu, sokak sağlıklaştırmaları projelerinin gerçekleşmesinde; plan- proje ve röleve çalışmaları yapımında, kaynak bulunmasında ve denetiminde Tarihi Kentler Birliğinin önemli katkıları var. Kula’da bulunan tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda her türlü projeye ve çalışmaya destek olacağız. Verimli geçen güzel bir buluşma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.