Başkan Tosun, Türk İslam aleminin Kurban Bayramı'nı Kutladı

Başkan Tosun, Türk İslam aleminin Kurban Bayramı'nı Kutladı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türk İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutladı. Başkan Tosun, " Sevgilerin yoğrulduğu, sevinçlerin yoğunlaştığı, hürmet ve hatırlamanın daha bir ön plana çıktığı müstesna günlerden olan bir bayrama daha kavuşmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.


Bayram demek kucaklaşma ve kavuşma demektir. Paylaşmanın fazileti, yardımlaşmanın güzelliği, zorda ve darda kalanlara el uzatmanın islami mükellefiyeti Kurban bayramın gerçek anlam ve mesajında saklıdır. Cömertliğin, rahmetin ve bereketin bol bol yaşanmasını sağlayan Kurban Bayramı'nın, birlik ve beraberliğimize içeriden ve dışarıdan kast edenlere karşı daha sıkı kenetlenerek kardeşliğimizin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenimizin güçlü bir şekilde devamına vesile olmasını diliyorum.

 

Aynı zamanda Hac farizası için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kulamızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı bu yıl aynı anda kutluyoruz. Kulamızın düşman işgalinin 95. yıldönümü etkinliklerimiz kapsamında, bayramın ikinci günü er meydanı kurularak 22. geleneksel Kula Yağlı Pehlivan güreşlerimizi gerçekleştireceğiz, Bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günü akşamı konserlerimiz sürerken, 4 Eylül sabahı hisar kapıdan başlayan zafer yürüyüşümüz ile kutlamalarımız devam edecek.

 

Tüm hemşerilerimizi kutlamalara bekliyor, Kurban Bayramının ve Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum. Rabbimden, kesilen kurbanlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin.  Bu güzel coğrafyada ve köklü bir medeniyetin mirasçıları olarak milli ve manevi değerlerimizi gelecek kuşaklarımıza emanet ederek sonsuza kadar yaşatılmasını sağlamak adına büyük önem taşıyan bu anlamlı bayramın coşku içerisinde yaşanması en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli hemşerilerimin ve İslam Alemi'nin mübarek Kurban Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını yüce Rabbim niyaz ediyorum" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.