Başkan Tosun Zafer Bayramı’nı Kutladı

Başkan Tosun Zafer Bayramı’nı Kutladı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tosun, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türk Milleti’nin şanlı bir tarihe sahip olduğunu belirterek, “Asil milletimiz, binlerce yıllık şan ve şeref dolu bir tarihe sahiptir. Böylesine güçlü bir karaktere sahip olan milletimiz 95 yıl önce Dumlupınar’da muazzam bir zafere imza attı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde esarete direnen ve özgürlük için canını siper eden milletimiz, tertemiz ve imanlı mücadelesi ile hain emelleri olan düşmanlarımızı püskürttü. 30 Ağustos'ta esarete, teslimiyete, boyunduruğa ve acziyete en kalıcı ve en net cevap verilmiştir” diye konuştu.

Başkan Tosun; “Bağımsızlık, Türk Milleti’nin Karakteridir

Türk Milleti’nin Dumlupınar Zaferi ile bağımsızlığa ve özgürlüğe olan yaklaşımını ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Başkan Tosun, “Tarihin hiçbir döneminde, esareti kabul etmeyen aziz milletimiz, şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmemiştir. 30 Ağustos 1922 tarihinde Mustafa Kemal'in başkumandanlığında Dumlupınar'da yakılan Büyük Taarruz'un bağımsızlık ateşiyle, vatan topraklarımız Yunan işgalinden kurtulmuştur. Bu büyük zafer, aynı zamanda Kula’mızın 4 Eylül 1922’de esaret altından kurtarılmasının vesilesi olmuştur. 30 Ağustos’ta gururla 95. yılını kutlayacağımız bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Bizler; Malazgirt’te, İstanbul’da, Dumlupınar’da destanlar yazan aziz Türk Milleti’nin evlatlarıyız.  Şanlı ecdadımızın torunları olarak bizlere düşen şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır. Bu vesileyle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, atalarımızın şahsında vatanımız için biran bile düşünmedenşehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler vermesini yüce rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.