Başkan Trump’tan flaş hamle: Orduyu alarma geçirdim

Başkan Trump’tan flaş hamle: Orduyu alarma geçirdim

ABD ve Meksika sınırı arasında sıkışıp kalan göçmenlerle ilgili Donald Trump'tan flaş bir hamle geldi. Trump, ABD Sınır Devriyesi ve ABD ordusunu alarma geçirdiğini duyurdu.

Meksika-ABD arasında insanlık dramı yaşanırken, ABD Başkanı Donald Trump’tan çarpıcı bir hamle geldi. Aldığı kararı Twitter’dan duyuran Trump, “Çok üzücü ama, görünüşe bakılırsa Meksika polisi ve ordusu güney sınırımızdaki konvoyu durduramıyor. Suçlular ve kimliği belirsiz Orta Doğu’lular iç içe geçmiş durumda. ABD Sınır Devriyesi’ni ve orduyu alarma geçirdim. Bu ulusal güvenliği ilgilendiren bir konu. Kanunlar değişmeli” dedi.

meksika-gocme-reuters-660x447.jpg

Trump kısa süre sonra attığı ikinci ve üçüncü mesajda, “Ne zaman bir göçmen akını görürseniz, göçmenlik yasasının değişmesi için Demokratların bize oy vermediğini aklınıza getirin. Guatemala, Honduras ve El Salvador kendi işlerini yapıp insanların ülkesini terk etmesine engel olamıyor. Bunun önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sayı 7 bini buldu

Pazar sabahı yola çıkan göçmenler Gutemala ve Meksika arasındaki nehir sahilinden kuzeye doğru yürüyor. Meksika hükümeti göçmenleri sınırda durdurma teşebbüsünde başarısız kaldı. Önce 2 bin kişinin başladığı yürüyüş 5 bin kişiyle devam etti. 2 kilometrelik kuyruk oluşturan göçmenlerin sayısının son olarak 7 bini bulduğu belirtildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.