Başkan Tugay “102 milyon TL borç ödedik”

Başkan Tugay “102 milyon TL borç ödedik”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetimi ve milletvekillerine yaklaşık 650 gündür yaptığı çalışmalar ve projeleri içeren sunum yaptı. 

Sunum toplantısına; CHP izmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Uçar  ve yönetimi; Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nurşen Balcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile birlikte İzmir milletvekili; Kani Beko, Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel, Mahir Polat, Bedri Serter ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan katıldı.

Toplantının açılışını yapan Tugay konuşmasında şunları kaydetti: “Görevi devraldığımızdan bu yana Karşıyaka için önemli ve değerli birçok projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın daha güzel bir Karşıyaka’da yaşaması için yapmayı planladığımız çalışmalarımız da var. Çoğunun planları hazır bir kısmı da inşaat halinde. Bu çalışmaları gerçekleştirebilmek için öncelikle belediyenin mali tablosunu düzeltmemiz gerekirdi. Borçların tamamını sıfırlayamadık belki ama çalışmalarımızı yürütebilecek, planlarımızı hayata geçirebilecek kadar azalttık. Bugüne kadar 8 Nisan 2019 öncesine ait 102 milyon 351 bin TL borç ödemesi gerçekleştirdik. Bütçemizi 350 milyondan 450 milyon TL’ye çıkarmayı başardık.”

karsiyaka_0346.jpg

AMACIMIZ KALİTELİ HİZMET

Başkan Tugay Karşıyaka Belediyesi’nin tarihçesine ve eski başkanlarına değindikten sonra belediyenin çalışma sistemi hakkında bilgi verdi. Belediye olarak birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Tugay, “Öğle arasında bile hizmet vermeye devam eden nadir belediyelerdeniz. Göreve geldikten sonra tespit ettiğimiz ihtiyaçlar doğrultusunda Arşiv, Kadın ve Aile Hizmetleri, Tesisler, Orkestralar Müdürlüğü olmak üzere yeni müdürlükler kurduk. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından kentin yapı stoğunun taranması ve kaliteli hale getirilmesi amacıyla da Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Karşıyaka Belediyesi’ne ait merkezler, restoranlar ve hizmet binaları da dahil olmak üzere 84 tesisimiz, burada çalışan toplam 2550 personelimiz var. Dolayısıyla işlerin daha sağlıklı ve sistemli yürümesi için bu müdürlüklerin kurulması gerekiyordu. Bunun yanı sıra kapattığımız müdürlükler de oldu” diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde netleştiren asgari ücret hakkında açıklama yapan Tugay, “Biz de geçtiğimiz haftalarda personel A.Ş ve Kent A.Ş ile toplu iş sözleşmesi gerçekleştirdik. Bu sözleşmeyi oluştururken personellerimizin lehine düzenlemeler yaptık, onların haklarını koruyacak kararlar aldık. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına vermiş olduğu önerinin üzerinde bir limit belirledik” dedi. 

DEĞER KATACAK PROJELERİMİZ VAR

Karşıyakalı vatandaşlara anket yapılarak kentin belli başlı sorunlarını tespit ettiklerini vurgulayan Tugay, “Her ilçenin olduğunu gibi Karşıyaka’nın da bazı kentsel sorunları var. Temizlik, ulaşım, altyapı, düzensiz kentleşme, yetersiz yeşil alan ve iletişim eksikliği bunlara örnek olarak gösterilebilir. Bu iletişim eksikliğini gidermek için bazı çalışmalar gerçekleştirdik. Kent bilgi sistemini hayata geçirdik, dijital sistemleri iyileştirdik. Vatandaşların sorunlarının dijital ortamda alınıp ilgili müdürlüklere iletildiği bir çözüm merkezi kurduk, Karşıyaka Belediyesi web sitesini daha kullanışlı hale getirerek mobil uygulama oluşturduk. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Gazete Karşıyaka adıyla bir gazete kurduk, 28. sayısı bu hafta çıktı. Kısa zaman içerisinde sevilen ve takip edilen bir gazete haline geldi. Belediyemizin giriş merkezine hızlı çözüm masaları kurduk. Bunları yaparken vatandaşlarımızın isteklerini ve dileklerini daha hızlı almayı, sorunları daha hızlı çözüme kavuşturmayı amaçladık” diye açıkladı. 

Hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da detaylı bilgi veren Tugay, “Çarşıyı daha düzgün ve sistemli hale getirecek bir planlama yapıyoruz. Proje tamamlanıp hayata geçtiğinde, Karşıyaka Çarşı hak ettiği değere kavuşacak, adeta açık hava alışveriş merkezi gibi olacak. Sanatın ve kültürün kenti Karşıyaka’da sanatsal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir alan yaratmayı hedefliyoruz. Şimdiye kadar Balkan Gecesi, köy festivali, heykel sempozyumu gibi etkinlikler düzenledik bunları çeşitlendirecek ve artıracağız. Ayrıca bir de Kent Müzesi kuracağız. Karşıyaka’yı kalkındırmak, daha güzel bir Karşıyaka yaratmak amacıyla yapacağımız daha birçok çalışma var, hepsini hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

Hayata geçirilecek projelerin de olduğunu ifade eden Tugay, “Karşıyaka her şeyiyle çok özel bir kent. Bu kente hizmet etmekten gurur duyuyorum. Karşıyaka ve Karşıyakalı’ya hak ettiği hizmeti verebilmek için daha çok çalışacağız. Daha fazla proje hazırlayıp, daha güzel çalışmalar yapacağız. Umarım bu pandemi günleri en kısa zamanda sona erer ve çalışmalarımızı anlattığımız konuştuğumuz toplantıları sıklaştırır ve bir araya geliriz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

TUGAY ZORU DA KOLAYI DA BAŞARMIŞTIR

Sunumun ardından konuşma yapan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, “Basından ve sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla çalışmaların bir kısmı hakkında bilgi sahibiydik. Ama detaylarına hakim değildik, bu bağlamda çok anlamlı ve değerli bir toplantı oldu. CHP’li belediyeler, bugün Karşıyaka’da gördüğümüz gibi tüm yönetim alanlarında fark yaratıyor. Bir pandemi yaşıyoruz, halkın yardımına en çabuk ve en yararlı olarak CHP’li belediyelerimiz koşuyor. Deprem gerçeği ile yaşıyoruz ve maalesef ki İzmir’de biz depreme maruz kaldık. Burada da başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm CHP’li belediyeler yaraların sarılmasında en hazır kurumlardı. Karşıyaka, demografik kalitesi yüksek bir ilçemiz. Burayı yönetmek hem kolay, hem zor. Karşıyaka Belediye başkanımızın zoru da kolayı da başardığını görüyor, yaşıyoruz. Karşıyaka’da parti örgütü ve belediye başkanımız arasında bir örnek bir uyum var. Bu uyumu tüm örgütlerde sağlamamız, birbirimize sıkıca sarılmamız gerekiyor. Bunu da hep birlikte başaracak, derman belediyeciliğimizi, derman hükümetimizle devam ettireceğiz. Halkın belediyeleri CHP’li belediyelerdir. Bu çalışmaları elimizden geldiğince halkla buluşturmalı ve tanıtmalıyız. Çalışmaları gerçekleştiren, projeleri hayata geçiren Belediye Başkanımıza ve çalışanlara teşekkür ederiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.