Başkan Tugay, Bostanlı’daki yatık binalarla ilgili açıklama yaptı!

Başkan Tugay, Bostanlı’daki yatık binalarla ilgili açıklama yaptı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Bostanlı’da bulunan yatık binalar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Uzun yıllardır sorun halinde olan ve Bostanlı’da yatık binalar olarak bilinen apartman sakinlerinin geçtiğimiz günlerde Cemil Tugay ile birlikte İzmir Valisi ile yaptığı görüşme sonrası belediyeye İzmir Valiliği tarafından gönderilen binaların 3 gün içinde tahliye kararı şaşkınlık yarattı.

img_9493-e1572513544887-1024x648.jpg

Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat’ın sunduğu Manşet programına katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay canlı yayında ; İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bazı projeler üzerinde çalıştıkları ve bu konuda kalıcı bir çözüm ararken Valilikten bir yazının kendilerine ulaştığını 2 yıl önce AFAD tarafından hazırlanan bir rapora nedeni ile binaların 3 gün içinde boşaltılması, mühürlenip yıkılması konusunda bir kararın belediyeye tebliğ edildiğini açıkladı.

780x411-egik-binalar-olume-gidiyor-1550337466450.jpeg

Gelen tebligatın kendilerini de şok ettiğini ifade eden Tugay; “Karar haklı buna bir itirazımız yok, sadece hızlı bir boşaltma olduğu zaman insanlarda bir mağduriyet oluşacak, bu durumu gidermek için sayın valimiz ile konuştuk zaman talep ettik. Dün tekrardan yaptığımız görüşme neticesinde sayın valimiz binanın derhal boşaltılmasını ve mühürlenerek yıkılmasını yineledi. Binaları en kısa sürede boşaltıp mühürleyeceğiz. Sayın valimizin emri bu yönde biz de bu emri uygulamak zorundayız” dedi.

yillardir-cozume-kavusmayan-yatik-bina-sorununun-projesi-hayata-gecirilmemis-224426.jpg

Başkan Tugay ; binalar boşaltıldıktan sonra en hızlı şekilde plan tadilatının yapılarak binaların yıkılıp tekrardan yapılacağı bilgisini canlı yayında dinleyicilerle paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.