Başkan Tugay, duayen gazeteci Abdi İpekçi’yi andı

Başkan Tugay, duayen gazeteci Abdi İpekçi’yi andı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Milliyet gazetesi genel yayın yönetmeni ve başyazarıyken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Abdi İpekçi'yi andı.

Medya Ege- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 1 Şubat 1979’da Mehmet Ali Ağca tarafından vurularak katledilen duayen Gazeteci Abdi İpekçi'nin 43. ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

Başkan Tugay, mesajında Abdi İpekçi'nin haberde iki tarafın da görüşünün alınması ilkesinin en ciddi uygulayıcılarından olmasına ve 1960'lı yıllarda çeşitli ilkelerden oluşan "Milliyet Anayasası"nı yapmasına "yazılı hale getirdiği basın ilkeleriyle Türk medyasına yön verdi" sözleriyle dikkat çekti.

fkfimiawyaib38n.jpg

Başkan Tugay, yayınladığı anma mesajında "Meslek örgütlerinde aldığı yöneticilik görevleriyle ve yazılı hale getirdiği basın ilkeleriyle Türk medyasına yön veren, ifade ve haber alma özgürlüklerini savunan, araştırmacı ve sorumlu gazeteciliğin sembolü olan, basın emekçisi, duayen gazeteci Abdi İpekçi’yi katledilişinin 43. yılında saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

file-1566979462194-50.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.