Başkan Tugay: Orkestramızın yazdığı hikaye ilçemiz için gururdur

Başkan Tugay: Orkestramızın yazdığı hikaye ilçemiz için gururdur

Yeni sezonu alkışlarla açan Karşıyaka Oda Orkestrası'nda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; “KODA’nın ilk kuruluş gününden beri yazmış olduğu hikâye Karşıyaka’mız için gururdur" dedi.

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi sahnesinde her yıl binlerce müziksever ile buluşan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), yeni sezonu da muhteşem bir konserle açtı. Geleneksel müziğin ezgilerini batı enstrümanlarıyla buluşturan Anadolu Nefesli Beşlisi solistliğindeki konser, Karşıyakalılardan yoğun ilgi gördü. Yaz aylarında verilen aranın ardından yeniden orkestra ile buluşmanın mutluluğunu yaşayan izleyiciler, sanatçıları ayakta alkışladı. KODA, birbirinden değerli orkestra şefleri, solistleri ve oda müziği konserleriyle ayda iki kez Hikmet Şimşek sahnesinde ücretsiz olarak gerçekleşecek konserlerle sanatseverlerin karşısında olmaya devam edecek.

8.jpeg

"BU TABLO ÇOK DEĞERLİ VE ASİL BİR TABLO"

Karşıyakalı müzikseverler ile birlikte konseri büyük bir coşkuyla takip eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’nın müzikseverlerini KODA’nın yanında görmek büyük mutluluk. Bugün sezonun açılış konserindeyiz. Çok değerli genç müzisyenlerimiz var. İnanın sizlerin burada yarattığı tablo çok değerli ve asil bir tablo. KODA’nın ilk kuruluş gününden beri yazmış olduğu hikâye Karşıyaka’mız için gururdur. Burada gördüğünüz müzisyen arkadaşlarımızın hepsine minnet doluyuz. Bu sezonun da çok güzel konserlerle geçeceğini biliyorum. Dilerim ağzımızın tadını her zaman koruruz, bu geceki güzelliği her zaman tadarız. Buradaki uyumu fark etmenizi isterim. Bu birbirlerine duydukları saygı ve sevgiden kaynaklanıyor. Lütfen bu kadar güzel çalmaya ve bu kadar güzel eserleri bizlere dinletmeye devam edin” diye konuştu.

1.jpeg

“ÖYLE BİR KUCAKLADI Kİ”

Baş kemancı Deniz Toygür Conus ise Dr. Cemil Tugay’a sunduğu imkanlar nedeniyle teşekkür ederek, “Dünyanın her yerinde konserlere gitmiş ve sanatsever bir başkan olarak Cemil Tugay, bizi göreve geldiği ilk günden beri öyle bir kucakladı ki derin bir nefes aldık. 5 yıldır da bunun lüksünü yaşıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

6.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.