Başkan Tugay'dan Alzheimer Günü'nde farkındalık açıklaması

Başkan Tugay'dan Alzheimer Günü'nde farkındalık açıklaması

Başkan Tugay, Alzheimer Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda hem farkındalığın önemine hem de inşaatına başlanan Alzheimer Merkezi'ne dair açıklamalara yer verdi.

Medya Ege- Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 8 ayın sonunda bitirilmesi planlanan Alzheimer Merkezi'nin, 650 metrekarelik kullanım alanıyla hastalara ve yakınlarına hizmet vereceğini ve merkezin inşaatını 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü öncesinde başlatmış olmanın sevincini paylaşmıştı. Yapımına belediye imkanlarıyla başlanan ve gündüz bakım evi olarak planlanan, hastaların sosyalleşmesi için rehabilitasyon yapılacak ve hasta yakınlarına da eğitimler verilecek olan Alzheimer Merkezi'nin, inşaatına katkı koymak isteyenler için de bağış hesabı da açılmıştı.

karsiyaka-3024.jpeg

Başkan Tugay, 21 Eylül Alzheimer Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında "Alzheimer sadece hastalığa yakalananları değil yakınlarını da çok olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Bu hastalığa yakalananların erken dönemde fark edilmeleri, hastalığın ilerleyişinin durdurulması adına önemli çalışmalar yapacak olan Alzheimer Merkezi’mizin inşaatına başladık.

korona-gunluklerinin-konugu-baskan-tugay.jpg

Rehabilitasyon ve eğitim yanında kısa süreli gündüz bakım evi olarak da planlanan merkez bu yönüyle de Alzheimer hastalarına hizmet verecek. Hatırlamaktan mutluluk duyduğunuz güzel anları zihninizde her zaman korumanız en büyük dileğimiz. Unutmayın, Alzheimer erken teşhis edilir ve tedavi edilirse ilerlemesi durdurulabilen bir hastalıktır." ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.