Başkan Tugay'dan 'sınır' açıklaması: Karşıyakalı vatandaşlarımızın içi rahat olsun

Başkan Tugay'dan 'sınır' açıklaması: Karşıyakalı vatandaşlarımızın içi rahat olsun

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün ilçe sınırlarına ilişkin yaptığı açıklamalara yönelik sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

MEDYA EGE - Karşıyaka ve Çiğli belediyelerinin 27 yıldır paylaşamadığı Mavişehir ile ilgili sınır tartışmasında önemli bir gelişme yaşanmış, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Danıştay 10. Dairesinde görülen davanın Çiğli Belediyesi lehine sonuçlandığını sabah saatlerinde duyurmuştu.

baskan-002.jpg

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Başkan Gümrükçü'nün açıklamaları sonrası, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

1-cemil-tugay-karsiyaka1.webp

Başkan Tugay paylaşımında "Çiğli Belediye Başkanının Karşıyaka/ Çiğli ilçe sınırının değişeceği konusunda yapmış olduğu açıklama yanlış anlamalara neden olmasın. İlçe sınırlarımız bu kararla değişmemektedir. Özellikle Mavişehir ve Yalı Mahallesinde yaşayan Karşıyakalı vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Ayrıntılı açıklama tüm detaylarıyla yakında belediyemizce yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

cigli-hakkina-kavusacak-1-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Danıştay 10. Dairesinde görülen dava ile ilgili sosyal medya hesabından davanın Çiğli Belediyesi lehine sonuçlandığını "Çiğlimizin uzun yıllardır süren tramvay, çöp tesisi ve arıtma tesisinden kaynaklı koku sorunlarını çözme gayreti içerisindeyiz… Bunların yanı sıra 12 Eylül darbesinde Çiğli Belediyesi'nin kapatılması ve 1992 yılında tekrar açılmasından günümüze gelen başka bir sorunumuz daha bulunmaktaydı. Geçmiş dönem belediye başkanlarımızın da üzerinde titizlikle durduğu ve 2019 yılında göreve gelirken sorunu çözeceğimi belirttiğim bir konu bize tebliğ edilen mahkeme kararıyla nihayet Çiğli lehine sonuçlanmıştır" cümleleri ile duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.