Başkan Tunç Soyer: Başka Bir Tarım Mümkün

Başkan Tunç Soyer: Başka Bir Tarım Mümkün

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerli tohuma dikkat çekti.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Başka Bir Tarım Mümkün Vizyonuna dikkat çekti.

dorduncu-sayfa-tunc-soyer.jpeg

Başkan Soyer açıklamasında, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği Can Yücel Tohum Merkezi ile atalık tohumlara sahip çıkıldığına vurgu yaptı.

Başkan Tunç Soyer, şunları aktardı; "Seferihisar’da yaptığımız ilk tohum takas şenliği ile başlayan atalık tohum serüvenimiz, bugün 17 ilçenin 109 mahallesinde devam ediyor. “Yerli ve Milli” atalık tohumlara sahip çıkmak, kendi kendine yeten bir ekonomi yaratmanın ilk adımıdır. Başka Bir Tarım Mümkün."

has1.jpg

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olup Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olan üreticilere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında faaliyete geçen İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi (İZTAM) aracılığıyla üç konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.

Başvuruda bulunacak üreticilerin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olup, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olması ön koşul olarak aranıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.