Başkan Tunç Soyer Çiğli Tramvayı'nın açılış tarihini açıkladı

Başkan Tunç Soyer Çiğli Tramvayı'nın açılış tarihini açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşan Çiğli Tramvay hattının, 15 Şubat'ta açılacağını duyurdu.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentteki raylı sistemlere bir yenisini daha kazandırmak amacıyla yapımını sürdürdüğü Çiğli Tramvayı'nda sona yaklaşıldı.

Tramvay hattında gerçekleşen çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Tramvayı'nın açılış tarihini de duyurdu. Başkan Soyer, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımla, tramvayın 15 Şubat 2024 tarihinde hizmete sunulacağını açıkladı.

Soyer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Çiğli Tramvayımızda sona yaklaşıyoruz. Mesai arkadaşlarımızı ziyaret edip çalışmalarımızı yerinde inceledik. 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşan tramvayımızı 15 Şubat’ta açıyoruz."

30122022-142538-12.jpg

ÇİĞLİ TRAMVAYI

11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşan hat, Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. İZBAN ile yolcu entegrasyonun yapılacağı Semra Aksu Caddesi yayalaştırıldı. Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka hattı ile bağlantısı Karya Kavşağı'nda sağlandı. Hat, yapılan viyadük üzerinden Ekol kavşağına, oradan da Atatürk Caddesi'ne doğru ilerleyecek. Atatürk Caddesi'nden Semra Aksu Caddesi'ne, oradan da Eski Havaalanı Caddesi ile Doğa Koleji kavşağına, devamında Çiğli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçerek Evka-5 kavşağına gelecek. Oradan da Atatürk Organize Sanayi Bölgesine ulaşılacak. AOSB içerisinden Katip Çelebi Üniversitesine ulaşan hat, AOSB içerisinde devam ederek Nazım Hikmet Ran Caddesi'ne ve yeniden Ekol Kavşağı'na gelerek ringini tamamlayacak. Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.