Başkan Tunç Soyer: Gelecekleri varsa görecekleri de var

Başkan Tunç Soyer: Gelecekleri varsa görecekleri de var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, NAe Sao Paulo gemisi ile ilgili "Biz buradayız gelecekleri varsa görecekleri de var" dedi.

Medya Ege- Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararına karşın ilerleyişini sürdüren asbest yüklü Nae Sao Paulo gemisine ilişkin İzmir Mimarlık Merkezinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TMMOB Bileşenleri, İzmir Barosu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve yurttaşlar katıldı.

soy.jpg

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer "Son buluşmamıza göre şu an çok daha büyük bir umut ve mutlulukla buradayız. Önemli bir kazanım elde ettik. 30 Ağustos 1922 emperyalizme vurulan en büyük tokadın tarihidir. Emperyalizm bu topraklar üzerindeki emellerinden asla vazgeçmemiştir. Bugün de çöpüyle atığıyla bu topraklar üzerindeki emellerini gerçekleştirmeye gayret etmektedir. Kalıcı barışın tek sigortası var o da o halkın örgütlü birlikteliği ve direniş ruhunu koruyor olmasıdır. Biz buradayız gelecekleri varsa görecekleri de var" dedi.

fth-0200-2.jpg

Toplantının basın metnini okuyan TMMOB Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, "İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu Grubu; İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, DİSK, KESK, Sendikalar, Kent Konseyleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve çevre platformları olarak İzmir Emek Demokrasi Güçleri sekreteryasında yürüttüğü çalışmalar ile kentin her bölgesinde, ulusal ve uluslararası ölçekte eylemlilik çalışmaları yapan her bir paydaş ile örgütlü bir mücadele yürütmüştür. Mücadelemiz güçlenerek devam ederken 26.08.2022 tarihinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından Tehlikeli Madde Envanter Raporu’nun Bakanlığa sunulmaması nedeniyle, Nae Sao Paulo gemisi için verilmiş olan şartlı notifikasyon onayının iptal edildiği, geminin Türkiye kara sularına girişine izin verilmeyeceği açıklandı. Yapılan açıklama, Çevre ve Halk sağlığına zararlı olan, bilim ve hukuk dışı işlere karşı yürütülen örgütlü mücadelenin sonucu ortaya çıkmıştır. Ancak bu açıklama mücadele için nihai bir sonuç değil, ihtiyatla karşıladığımız bir karardır. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “gerekli belgelerin sağlanmamış olması” gerekçe gösterilmiştir. Gerekçenin esasa değil şekle ilişkin olması, sürecin kesin olarak sonlandırılmadığı anlamına gelmektedir. Gemi hareketine devam etmektedir" diye konuştu.

20220901-150359.jpg
Açıklamanın üzerinden 7 gün geçmesine rağmen zehirli geminin yoluna devam ettiğini söyleyen Akdemir, "İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu Grubu olarak, mücadele eden tüm Kurumlara, Meslek Odalarına, Sivil Toplum Örgütlerine, Platformlara, kişilere, tüm destekleyenlere teşekkür ediyor, mücadeleyi güçlendirerek büyüteceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.