Başkan Tunç Soyer: İzmir’in tercih edilmesi tesadüf değil

Başkan Tunç Soyer: İzmir’in tercih edilmesi tesadüf değil

2 kıta, 7 ülkede koşulacak Wings for Life World Run için Türkiye’de İzmir’in tercih edilmesinin tesadüf olmadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu, İzmir için büyük bir gurur. İyilik varsa koşarız. İyiliğin sırrı empati yapabilmekte”

Mehmet Özdoğru- Dünyadaki omurilik felçlilerinin tedavisine fon sağlamak için 8 Mayıs Pazar günü ‘Koşamayanlar için koşuyoruz’ sloganıyla iki kıta, yedi ülkede aynı anda koşulacak ve ülkemizde de İzmir’in ev sahipliği yapacağı Wings for Life World Run’ın tanıtım toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Semra Çetinkaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Ford Otosan Pazarlama Müdürü Talat İşçioğlu ile Red Bull sporcuları Dario Costa ve Hazal Nehir katıldı.

mr39694.jpeg

"İzmir için büyük gurur"

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yarışmanın İzmir’de düzenlenmesinin tesadüf olmadığını belirterek, “8 Mayıs Pazar günü binlerce kişi omurilik felçlilerinin araştırmasına destek olmak için koşacak. Bu yarışın tüm geliri omurilik felçlilerinin çözümünün bulunması için bilim araştırmalarına verilecek. Yaşadığımız pandemi sürece rağmen çok sayıda spor etkinliği gerçekleştirdik ve çok sayıda ulusal yarışmaya ev sahipliği yaptık. Bu yarış işin İzmir’in tercih edilmesi bir tesadüf değil. Şehrimizin bu yarışmaya ev sahipliği yapmaya devam etmesi, spora verdiğimiz değeri artırıyor. Bu uluslararası organizasyona, İzmir bu koşuya 5’inci kez ev sahipliği yapıyor. Bu İzmir için büyük bir gurur. İyilik varsa koşarız! İyiliğin sırrı empati yapabilmekte. Empati yapınca iyilik yapacak yeri görüyorsunuz. Şimdiden iyilik yapacak herkesi tebrik ediyorum” dedi.

w1i9417.jpeg

“Umarım farkındalık yaratır”

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Semra Çetinkaya ise, omurilik felçli olmasına sebep olan trafik kazasından önce iş kadını olduğunu ifade ederek, “Genç ve sağlıklıydım. Başıma bir şey gelmez derdim. Kendi tedbirim almadım, emniyet kemeri takmamıştım. Buna da dikkat çekmek isterim. Kemerinizi takın. Kaza geçirdikten sonra zor bir kabullenme süreci geçirdim. Ama şimdi bu dernekle ben artık bayrak taşıdığıma inanıyorum. Bende sonra gelecek olanlarda bu bayrağı daha yükseğe taşıyacaklar. Başka insanlara muhtaç hale geliyor, tekerlekli sandalyeye muhtaç hale geliyorsunuz. Evinizde sokaklarda engellerle karşılaşıyorsunuz. Bu yüzden her şeye sıfırdan başlamak kolay değil. Bu nedenle bu düzenlenecek koşu çok umut verici koşu. Umarız ki bir farkındalık yaratılmış olur ve toplanacak fon ile güzel adımlar atılır” diye konuştu.

semra-cetinkaya.jpg

“İyilik duygusu ölmemiş”

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise, yapılan organizasyon ile insanların iyilik yapmak için bir araya geldiklerini ve bunun önemli olduğunu belirterek, “Bugün sağlıklıyken yarın sağlıksız olabiliyoruz. Ancak insanlar başka insanların sağlığı için bir araya gelebiliyorsa bunun ayrı bir güzelliği vardır. Bu etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. İzmir çok güzel bir şehir ve sürekli sportif faaliyetler ile anılması oldukça güzel. Felçli kardeşlerimiz için 7 ayrı ülkede sporcuların bir araya gelmesi demek ki toplumdaki iyilik duygusunun ölmediğinin anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

“En anlamlı koşu”

Yarışmaya uzun yıllardır sponsor olduklarını vurgulayan Ford Otosan Türkiye Pazarlama Müdürü Talat İşçioğlu, “Bizim için dünyanın en güzel ve anlamlı koşullarından bir tanesi. Biz 2016’dan beri ana sponsor olarak bu etkinlikte yer alıyoruz. Daha güzel ve iyi bir gelecek yaşatmak için, yaşamayı seven her kişi koşuya davet ediyoruz. Bu seneki mottomuz ‘Anahtarları bırakır, iyilik için koşarız’ olacak” dedi.

genel-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.