Başkan Tunç Soyer, Osmaniye'den aktardı: Daha iyisini nasıl yapabileceğimizi düşünüyoruz

Başkan Tunç Soyer, Osmaniye'den aktardı: Daha iyisini nasıl yapabileceğimizi düşünüyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye'de, yapılan yardımlara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

ARİF ÇAYAN / MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesi Osmaniye'de çalışmalarını sürdürüyor. Soyer'e çalışmalarında Heval Savaş Kaya da eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin tüm hizmetlerini depremzede vatandaşlar için kullanan Başkan Soyer, depremle birlikte dayanışma kültürüne işaret etti.

whatsapp-image-2023-03-01-at-11-36-57.jpeg

"Deprem vesilesiyle kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi aşmayı başaracağımızı düşünüyorum" diyen Başkan Soyer, Osmaniye ve İzmir arasında bir iyilik bağı kurulduğunu söyledi.

whatsapp-image-2023-03-01-at-11-31-26.jpeg

"SİYASİ BEKLENTİMİZ YOK"

Soyer, Osmaniye'den şunları aktardı; "Osmaniye ve İzmir arasında kuracağımız iyilik bağı, sadece Osmaniye sadece İzmir için değil bütün Türkiye için bir umut olacak. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Gördük; deprem siyasi görüş, etnik, dil, din farkı gözetmiyor. Yıktığı zaman herkese ağır zarar veriyor. Dolayısıyla bizim aklımızı başımıza toplayıp bu topraklar üzerinde yaşayanların ortak kaderini zararları, tahribatları en aza indirecek şekilde birleştirmesi lazım. O yüzden buradaki vatandaşlarımızla İzmir’de yaşadığımız deneyimleri paylaşıyoruz. Çıkardığımız dersleri aktarıyoruz. Bu kardeşlik bağı nedeniyle yapabileceklerimizi zorluyoruz. Daha iyisini nasıl yapabileceğimizi düşünüyoruz. 'Tarımda, kentsel dönüşümde ne yapabiliriz'in üzerine kafa yoruyoruz. Çok açık söyleyeyim; bizim siyasi bir beklentimiz yok. Bizim tüm beklentimiz bu büyük krizin dayanışma ile atlatılması."

whatsapp-image-2023-03-01-at-11-37-00-1.jpeg

whatsapp-image-2023-03-01-at-12-06-29.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.