Başkan Tunç Soyer: Su taşkınlarına son vereceğiz

Başkan Tunç Soyer: Su taşkınlarına son vereceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Emek ve Maltepe Mahallerinde gerçekleştirilen yağmursuyu kanalı ile ilgili bir açıklama yaptı.

MEDYA EGE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak Emek ve Maltepe Mahallelerinde gerçekleştirilen yağmursuyu kanalı inşası hakkında bilgi verdi. Soyer, ayrıca yapılan çalışmalardan vatandaşların memnuniyetini dile getirdiği bir video da paylaştı.

220 km yağmursuyu kanalı inşaatının bittiğini belirten Soyer “Su taşkınlarına son vereceğiz. Emek ve Maltepe Mahallesi’nin de içinde bulunduğu, 200’e yakın kritik noktada toplam 220 km yağmursuyu kanalı inşasını bitirdik. İzmir genelinde 270 km'lik yağmur suyu ayrıştırma hattının yapımına devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Videoda yer alan vatandaşlardan Necati Yüksel yağmursuyu hattı çalışmasından duyduğu mutluluğu “Yağmurda hep ikinci kattan bakıyorduk. Buradan bir kanal yaptılar, okula kadar. Bu yapılanlardan sonra, bir daha yaşamayız diye düşünüyoruz inşallah” ifadeleri ile dile getirdi.

Emek Mahalle Muhtarı Habip Obay ise “Göreve geldiğimiz zaman vatandaşlarımızın çok büyük bir problemi vardı. Özellikle dere ıslahı ile ilgili. Buraya birkaç defa proje hazırladılar. O projeler uygun görülmedi. En son Tunç Başkan buraya geldi. Bütün taleplerimizi hemen hemen yerine getirdi. Bir aylık sürede tamamladılar" ifadeleri ile Tunç Soyer'in çalışmalarına dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.