Başkan Tunç Soyer: Umudumuz sizinle büyüyor

Başkan Tunç Soyer: Umudumuz sizinle büyüyor

Cumhuriyet Meydanında yapılan 9 Eylül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Başkan Tunç Soyer, “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında el ele çok daha güzel bir memleketi inşa edeceğimize inanıyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Her bir hücremize kadar İzmirli olmanın onurunu yaşadığımız 9 Eylül tarihi sadece bir şehrin kurtuluşu değildir. Aynı zamanda işgal edilmiş, kuşatılmış bir ülkenin hürriyetine ve bağımsızlığına kavuştuğu günün tarihidir. Bir milletin ayağa kalkışı ve Cumhuriyetimizin doğuşu, 100 yıl önce bugün gerçekleşti. Bu nedenle hep ‘İzmir, umudun yüzüdür’ diyorum” dedi.

s54038-001.jpg

Başkan Soyer, “Bizlere bağımsızlığı, özgür ve onurlu bir yaşamı miras bırakan başta büyük önderimiz Atatürk ve tüm kahramanlarımızın yolunda yürümek, en önemli vazifemiz. Onların bıraktığı miras, bizim en büyük hazinemiz. Bu mirasa sahip çıkmak ve bizden sonraki kuşaklara emanet etmek, boynumuzun borcu. Tam da bu süreçte 100 yıl önce atalarımızın canıyla, kanıyla ödediği bedelleri; kadını, genci, yaşlısı demeden topyekûn yapılan mücadeleyi yeniden hatırlamamız gerekiyor. Bu meydandaki buluşmamız, bu müthiş coşku, işte bunun kanıtı. İkinci yüzyılın umudunu büyüten de sizlersiniz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hep beraber çok daha güzel bir memleketi el ele, kol kola, güle oynaya inşa edeceğimize tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

s363496.jpg

ŞEHİTLİKLERİN TOPRAKLARIYLA 100. YIL FİDANI

Törende Başkan Soyer ve eşi Neptün Soyer Cumhuriyet Meydanı’na İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı anısına meşe fidanı dikti. Fidan dikerken Afyon’dan İzmir’e gelen Zafer Yürüyüşü kafilesinin 400 kilometrelik güzergâhta şehitliklerden topladığı toprak, İzmir toprağıyda buluşturuldu. Törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu’nun gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

s746878-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.