Başkan Tunç Soyer'den asbestli gemi açıklaması: "Engelleyeceğiz!"

Başkan Tunç Soyer'den asbestli gemi açıklaması: "Engelleyeceğiz!"

Brezilya’dan yola çıkan Nae Sao Paulo gemisi söküm için İzmir Aliağa’ya gelmek için rotasını çizmesi hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Engelleyeceğiz. İzmir’e sokmamak için elimizden geleni yapacağım." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Brezilya’dan yola çıkan asbestli savaş gemisiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. "Aliağa’nın koylarına sahip çıkmak zorundayız. Rant uğruna buna izin veremiyiz. Engelleyeceğiz. Durduracağız" diyen Soyer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Engelleyeceğiz. Bu söküm Hindistan, Türkiye, Bangadeş’te yapılıyor. İzmir dünyanın çöplüğü değil. Bir belediye başkanının asli görevi kentin tarihini doğasını korumaktır. O gemiyi İzmir’e sokmamak için elimizden geleni yapacağım. Gelirse göndermek için elimizden geleni yapacağız. Biz insanlarımızı neden böyle zehirle buluşturalım. Gelen geminin ikizinden 760 ton asbest çıktı. Rant kar uğruna söküm yapılacak. İşçiler, Aliağa’ya vereceği zarar ortada. Pırıl pırıl suları, yemyeşil ormanları korumak zorundayız. Aliağa’nın koylarına sahip çıkmak zorundayız. Rant uğruna buna izin veremiyiz. Engelleyeceğiz. Durduracağız. Orkinos çiftlikleri ile Seferihisar Belediye Başkanı iken mücadele ettim. O zaman Çevre bakanlığından çevreyi korumaya çalışıyoruz demiştim. Yine aynısını söylüyorum. Bizim işimiz değil aslında!

baskan-soyerden-cok-sert-asbestli-gemi-cikisi-izmirliler-hukumetin-ne-yapacagini-bilmiyor-h115374-a5fd3.jpg

HÜKÜMETİN NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ BİLMİYORLAR!

Çevre bakanlığının sokmaması lazım ama İzmirliler buna çok alıştılar. Hükümetin ne yapması gerektiğini çok bilmiyorlar. Ulaştırma bakanlığı metro yapması lazım, tarım bakanlığı çiftçiye destek vermesi lazım. Çevre bakanlığının çevreyi koruması lazım! Ne diyeyim! İBB olarak onları biz yapmaya devam edeceğiz. Metroyu da tarıma da biz yapacağız. Çevreyi de biz koruyacağız”

asbestli-nae-sao-paulo-gemisinin-sokum-isini-alan-sirketten-aciklama-1041552-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.