Başkan Tunç Soyer'den Buca Metrosu açıklaması

Başkan Tunç Soyer'den Buca Metrosu açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosuna ilişkin bir açıklama yaptı.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği, kent tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol - Buca metro hattına yönelik sosyal medya hesabından bir video paylaşarak açıklama yaptı.

Başkan Soyer, Buca Metrosuna ilişkin bilgiler verdiği videoda "Kendi imkânlarıyla devasa yatırımlar yapan bir metropol düşünün, işte onun adı İzmir. Buca Metromuzun çalışmaları, planladığımız gibi tıkır tıkır işliyor. Yakında yeraltı köstebeğimiz TBM sahaya giriş yapacak. O da bizim engel tanımıyor" notunu paylaştı.

Öte yandan, TBM’in faaliyete geçebilmesi ve General Asım Gündüz İstasyonu’nun inşa edilebilmesi için bazı güzergahlarda geçici yol düzenlemeleri yapıldı.

buca-metro-haritasi-ve-buca-metro-istasyonlari.webp

Soyer ayrıca metroya ilişkin, “Bu, senede 45 milyonluk Euro’luk bir ciro, hasılat demek. Bu, finansman modelinin de ne kadar sağlıklı ve tutarlı olduğunu gösteriyor. Sadece işletmenin geliriyle geri ödeme imkanı doğmuş olacak. 400 bin yolcuyu bu hatta taşıdığınız zaman bütün otobüsleri geri çekiyorsunuz. Toplu taşımayı yerin altına alıyorsunuz. Aynı zamanda yukarıdaki kent dokusuyla ilgili de kalite ve rahatlama imkanı ortaya çıkıyor. Metro sadece bir ulaşım aracı değil, yaşam kalitesini yükselten bir enstrümana dönüşüyor. Burası Narlıdere Metro hattına da bağlanacak. İzmir’i demir ağlarla örüyoruz dediğimiz noktaya doğru hızla ilerliyoruz. İzmir’deki metro hatlarımız kıyıya paraleldi. Bu ise ilk defa içeriye dik olarak uzanıyor. Dolayısıyla tam anlamıyla bir ağdan söz etmek mümkün. Kentin çeperlerinden içeriye ve Körfez’in içine uzanan bir güzergah ortaya çıkacak” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.