Başkan Tunç Soyer’den Seferihisarlı üreticilere müjde!

Başkan Tunç Soyer’den Seferihisarlı üreticilere müjde!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tarım vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen Mera İzmir projesi, Bergama'nın ardından Seferihisar'da da başladı.

Nilda Altın- Kuraklık ve yoksullukla mücadele amacıyla geliştirilen İzmir Tarımı stratejisi doğrultusunda Ocak ayında Bergama’da 258 çobanla süt ürün alım sözleşmesi imzalanmıştı. Bergama’dan başlatılan uygulamanın ikinci aşaması Seferihisar oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZDOĞA A.Ş.’nin hazırladığı videoyu paylaşan Belediye Başkanı Tunç Soyer, 535 çobandan süt alımına başlandığının bilgisini verdi. Başkan Soyer, konuya ilişkin paylaşımında “Günbegün büyüyecek çoban ateşini Ocak'ta yakmıştık. Şimdi 535 çobanımızdan süt alımına başladık. Çünkü biliyoruz; yoksulluk bu ülkenin kaderi değil.” ifadelerini kullandı.

tunc-soyer-gediz-in-verdigi-hayat-bize-ekmek-oluyor-900221-5.jpg

İZDOĞA A. Ş.'nin paylaştığı videoda Mera İzmir ekibinin oluşturduğu Çoban Haritası ile İzmir'in dört bir yanından küçükbaş sütlerinin alınmaya başlandığı ifade edildi. Video konuşan Seferihisarlı bir üretici, üreticiliği bırakma noktasına geldiklerini ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimi ile devam etme kararı aldıklarını dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.