Başkan Tunç Soyer'in siyasi geleceği!

Başkan Tunç Soyer'in siyasi geleceği!

Ali Eyce yazdı; Başkan Tunç Soyer'in siyasi geleceği!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha önce belediye başkanlığı yaptığı ve yaşadığı ilçe olan Seferihisar’da yaşanan yerel siyaset yarışından dolayı zan altında.

Siyasi kulislerde dolaşan iddialara göre Başkan Soyer, yaşadığı ilçede Memleket Partisi’nin belediye Başkan adayı Hamit Nişancı’ya destek oluyor.

Siyasi kulislerde dolaşan bu iddia üzerine açıklama yapan Başkan Tunç Soyer, net konuştu: ‘Böyle bir desteğim yok.”

Aday sürecinden sonra CHP Genel Merkezi’ne tepki göstererek tercihlerini ‘Siyasi nezaketsizlik’ olarak tanımlayan, bir ara İstanbul’daki seçimlere giriş yapan, sonrasında İzmir’de seçimlerle ilgili olarak ise oldukça etkisiz eleman olmakla itham edilen Başkan Tunç Soyer'in, CHP’deki siyasi geleceği de düşünülen, konuşulan, çeşitli yönlerden konuşulan durum oldu.

CHP’nin 1 Nisan sabahı karşılayacağı seçim sonuçları, CHP’nin geleceğinin ne olacağını netleştirecek.

Ama aynı tarih İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer’in de geleceğinin ne olacağını netleştirecek gibi.

Siyasi kulislerde konuşulanlara göre Başkan Tunç Soyer’i iki siyasi gelecek bekliyor.

CHP Genel Merkezi tarafından başkan adayı gösterilmedikten sonra, CHP Genel Merkezi’nin kararını nezaketsizlik olarak yorumladıktan sonra, CHP Genel Merkezi’ne çağrılıp genel merkezde görev verilmek istenen ama bu görevi de nezaketle kabul etmeyen Başkan Soyer’in, 1 Nisan’daki siyasi tabloya göre, olası genel kurul kararı çıkması halinde CHP Genel Başkanlığı’na aday olabileceği, adaylığının da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanması halinde Ekrem İmamoğlu’nun destekleyeceği konuşuluyor.

Hatta aynı uzantıda siyasi kulislerde İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmediği taktirde, yine olası genel kurul kararında CHP Genel Başkanlığı’na aday olacağı ve sağ kolu olarak da Başkan Tunç Soyer’i alabileceği düşünülüyor.

1 Nisan şakası gibi, her şey de olabilir, hiçbir şey de!

Başkan Tunç Soyer’le ilgili diğer konuşulan siyasi kulis yorumlarında ise CHP Genel Merkezi’nin görev davetini kabul etmeyen, İzmir’de kendisi yerine aday gösterilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a açık ve seçik destek vermeyen, vermek istemeyen, yaşadığı ve bir dönem belediye başkanlığı yaptığı ilçede, adı bir başka partinin adayına destekliyor olarak konuşulan Başkan Tunç Soyer’in CHP’den ihraç edileceği.

Bu konuşulan iki siyasi kulis bilgilerinden hangisi daha yakın, hangisi daha uzak ihtimal derseniz şunu söyleyebilmek için de kâşif olmaya, siyasi bilim uzmanı olmaya gerek yok sanırım.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybeden, CHP’nin Genel Merkezi’nde görev almayı kabul etmeyen, seçimlerde CHP adına etkisiz eleman gibi duran Başkan Tunç Soyer, 1 Nisan’dan sonra ya yaşayacak, ya ölecek, ya kalacak şekilde gizli gizli savaşını veriyor.

1 Nisan Başkan Soyer’e zafer yolunu mu açar, mezar yolunu mu açar ona da seçmen karar verecek, biz de hep birlikte göreceğiz.

Vesselam!

izmir-buyuksehir-belediye-baskani-tunc-soyer-odemis-ve-tirede-ilk-karakilcik-bugdayi-hasadina-katildi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.