Başkan Türkmen'e tepki: Kaçak yapıları yeni mi fark ettin?

Başkan Türkmen'e tepki: Kaçak yapıları yeni mi fark ettin?

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in kaçak yapıları “yeni fark etmiş gibi” yıkıma başlaması, Kemalpaşa’da tepki topladı. Vatandaşlar, “Yıllardır göz önündeydi, şimdi mi aklınıza geldi?” diyerek gecikmeye isyan etti.

MEDYA EGE - İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde tarım arazileri üzerine izinsiz şekilde inşa edilen yapılar için yıkım süreci başlatıldı. Vişneli Mahallesi’nde yer alan 34 kaçak yapı için yıkım izni verilirken, yapı sahiplerine resmi tebligatlar iletildi. Belediye ekipleri, dün itibarıyla bölgede yıkım çalışmalarına başladı.

Tarım arazileri üzerine yapılan "hobi bahçeleri" olarak bilinen kaçak yapılar, uzun süredir eleştiriliyordu. Ancak yıkım kararının uzun bir süre sonra alınması, bazı vatandaşlar tarafından gecikmiş bir adım olarak değerlendirildi.

Özellikle Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’e yönelik eleştiriler dikkat çekti. Türkmen'in, 10 yıl boyunca belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunduğu, son bir yıldır da belediye başkanlığı yaptığı hatırlatılarak, bu süreçte kaçak yapıların varlığından haberdar olmamasının ya da müdahalede gecikmesinin kamuoyunda soru işaretleri yarattığı ifade edildi.

"Bu kaçak yapılar yıllardır gözümüzün önündeydi" diyen vatandaşlar, "Bugün yıkım başladı diye sevinemiyoruz, çünkü bu karar çok geç geldi. Başkan Türkmen'e soruyoruz; Sayın Başkan, 11 yıldır bu kaçak yapıları görmedin mi? Yoksa görüp de görmezden mi geldin?" şeklinde konuştu.

aw442977-03.jpg

“KAÇ YAPI DAHA VAR BAŞKAN?”

Vatandaşlar, yalnızca 34 yapının yıkılmasının yeterli olmadığını söyleyerek, “Sadece Vişneli Mahallesi mi? Kemalpaşa’nın dört bir yanı hobi bahçesi adı altında işgal edilmiş tarım arazileriyle dolu. Bugün 34 yapı yıkılıyor, peki geriye kalan kaçak yapılar ne olacak? Sayın Türkmen, kaç kaçak yapıyı daha yıkacaksınız? Yoksa bu sadece göz boyama mı?” diye sordu.

aw442977-02.jpg

"BU GEÇ KALINMIŞ KARAR BİZE HİZMET DEĞİL AYIPTIR"

“Kemalpaşa halkı sabırlıdır ama aptal değil” diyen bir başka vatandaş ise, “Bu geç kalınmış karar bize hizmet değil, ayıptır. Şimdi kalkıp halkın gözüne girmeye çalışmayın. Yıllarca susup birden bire yıkıma başlamanın altında ne var, bunu düşünmekte haklıyız" ifadelerini kullandı.

aw442977-01.jpg

aw442977-05.jpg

aw442977-04.jpg

417502851-122115209036207120-5579282399524457991-n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.