Başkan Ülkü, “Sağlıklı hayatınızın bugün ilk günü olsun”

Başkan Ülkü, “Sağlıklı hayatınızın bugün ilk günü olsun”

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle açıklama yapan Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, “Bugün, sağlıklı yaşamayı seçtiğinizin hayatınızın ilk günü olsun” dedi

Tütün kullanımının halk sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu ve sigaraya bağlı hastalıklar sebebiyle dünyada her yıl 5 milyon insanın hayatını kaybettiğini belirten Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, “Sigarayla etkin mücadelemiz, farkındalık çalışmalarımız ve her yaş grubuna özelleştirilmiş içeriklerle eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Yeşilay Cemiyeti olarak ciddiyetin farkındayız ancak bu konuda seferberlik ilan etmemiz gerekiyor. Çünkü uzmanlar; tütün kullanımı bu şekilde devam ederse, 2030 yılına geldiğinde 8 milyondan fazla insanın hayatını kaybedeceğini belirtiyor” ifadesini kullandı. 

“Kalbinizi koruyun”

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 31 Mayıs tarihinin, ‘Dünya Tütünsüz Günü’ olarak kabul edildiğini ve ülkemizde de farkındalık günü olarak kutlandığını belirten Yeşilay Şube Başkanı Ümit Ülkü, “Yeşilay Cemiyeti olarak, Sağlık Bakanlığı ile birlikte sigarayı bırakmaya yönelik; ‘Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma’ kampanyasını hayata geçirdi. İzmir’de sigarayı bırakmak isteyen, bizlere başvuran vatandaşlarımızı uygun polikliniklere yönlendiriyoruz. Bunların yanı sıra kamu spotlarıyla da sigarasız yaşam üzerinden mesajlar veriliyor” diye konuştu. 
Ülkü, sözlerine şöyle devam etti: “Gelin, bugün sizin gününüz olsun; sağlıklı yaşamayı seçtiğiniz yepyeni hayatınızın ilk günü olsun. Kadir Gecesi’ne denk gelen bu özel gün, sigarayı bırakmak için büyük bir fırsat. Sigarayı bırakın, kalbinizi koruyun.” 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.