Başkan Uyar, adaylık dosyasını teslim etti

Başkan Uyar, adaylık dosyasını teslim etti

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar 2019-2024 dönemi Belediye Başkanlığı için adaylık dosyasını CHP Urla İlçe Başkanlığına teslim etti.

 

Başkan Uyar’ı Urlalı vatandaşlar ve Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Başkanı Fatoş Dayıoğlu, Kadın Adayları Destekleme Derneği Başkanı Sema Övgün, Kadınlar Konseyi Başkanı Fatma Karaoğlu, Koruyucu Aile Derneği Başkanı Rukiye Urganç, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Şaizer Telli, İzmir Eczacı Odası Temsilcisi İpek Kula, Güzelbahçe Kadınlar Birliği, Urla Şoförler Odası Başkanı Günay Öz, Urla Minibüs Kooperatifleri Başkanları, İşçi ve Memur Sendikalarımızın Başkanları ve yöneticileri, Urla Esnaf Odası Başkanı ve yönetimi, Ege Kadın Dayanışma Vakfı Şükran Varol, Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Başkanı İpke Özçelik yalnız bırakmayarak, Belediye önünde coşkuyla karşıladı.

Urlalılar davul ve zurna eşliğinde Başkan Sibel Uyar’ı marşlar ve sloganlarla karşıladı, Uyar ise coşkulu kalabalık karşısında göz yaşlarına hakim olamadı. Vatandaşlarla birlikte İlçe Başkanlığına giden Uyar’ı CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur karşıladı. Özbadur’a dosyasını teslim eden Uyar, Cumhuriyet Halka Partisi bünyesinde bulunmaktan her zaman onur duyduğunu belirterek, “Topraklarında doğup, büyüdüğüm ve hizmet etmekten büyük onur duyduğum, vatan borcu olarak gördüğüm belediye başkanlığı görevine sizlerin desteğiyle bir kez daha varım” dedi.

Daha sonra coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Sibel Uyar, göreve geldiği günden beri yapmış olduğu hizmetleri anlattı.

baskan-uyar-adaylik-dosyasini-teslim-etti-(2).jpg

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK

Göreve geldiğinde, ilk olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kurduklarını belirten Başkan Sibel Uyar; “ Üretici Kadın Kooperatifini kurduk. Her mahalleye semt merkezi açtık, mesleki eğitim, girişimcilik gibi kurslar verdik. İlçe genelinde 9 semt merkezi açtık. Çocuklarımıza kadınlarımıza eğitimler verdik. Yaklaşık 3 bin kadına mesleki eğitim, girişimcilik, liderlik ve hobi kursları veriliyor. Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe hazırladık. Belediye personelimizin çocukları için kreş açtık. Kadın üreticilerimiz için pazarlar açtık” dedi.

KIRSAL KALKINMAYA DESTEK VERDİK

Ürün yelpazesini genişlettik, istihdamı arttırdık, kadını ekonomide güçlü olmaya teşvik ettik diyen Uyar; “Çilek, Goji Beri, Kuşkonmaz üretimine başladık. Büyükşehir Belediyemizle birlikte çiftçilerimize sakız koyunu, keçi, fide dağıttık. Çiftçimiz ürünlerini aracısız alıcıyla buluştursun, daha çok kazansın diye köylerimize üretici tezgahları koyduk. Muhtarlarımızla düzenli toplantılar yaptık. Yeni ofisler kazandırdık. Kooperatiflerimize destek verdik. Kuşçular Köyümüze soğuk hava deposu kurduk. Enginarı marka değer yaptık. Enginarı dünyaya tanıttık. 3 yılın sonunda enginar üreticimizin geliri %275 arttı. 2018 enginar üretimimiz 35 milyon adede ulaştı. Biz festivallerimizi eğlenmek için yapmadık. Çiftçimiz kazandı. Esnafımız kazandı. Kadınımız, öğrencimiz kazandı. Zengin mutfak kültürümüz ön plana çıktı. Gastronomi turizminde zirve yaptık. Köylerimizin kendilerine ait değerlerini ön plana çıkardık. Tersine göçü sağlamak için çalıştık” ifadelerini kullandı.

Başkan Sibel Uyar konuşmasına şöyle devam etti;

TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZA SAHİP ÇIKTIK

Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu ile Urla’ya bir müze hediye ettik. Tarihi Kentler Birliği’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasından ödül aldık. Arditi Köşkümüzün onarımı devam ediyor. Samut Baba Türbesi Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi ile Tarihi Kentler Birliği Başarı ödülü aldık. Urla Kent Konseyi binamızı yeniledik. Zeytinalanı Kültür Merkezi  (Cem Evi) inşaa ettik. Urla’daki büyük bir eksiği giderdik. Kullanımını Alevi Kültür Derneklerine verdik. Güvendik Köy Kahvesi ve Köy Odası Projemizi Tamamladık. Sanat Sokağımızı baştan yarattık. SODEM - Yerel Yönetim Ödülleri Kentsel Gelişim Kategorisi Ödülü Tarihi kentler Birliğin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasından ödül aldık.

URLADA YATAY YAPILAŞMAYI KORUDUK, YEŞİL ALANLARIN SAYISINI ARTTIRDIK

36 parkın oyun gruplarını, spor aletlerini, çim alanlarını yeniledik. Modern sulama yöntemleri kullanmaya başladık. 7 park yaptık. 4 parkımızın projesi bitti. Park Kave’yi yeniden yarattık. Urla Kum Denizi ile körfezde ilk mavi bayrağı aldık. İskele Mahallemizin sahil bandını yeniledik. Tanju Okan Parkımızı adına yakışır hale getirmek için ekiplerimiz durmadan çalışıyor. Yıllarca süren sorunu aştık. Çeşmealtı Sahilimizi yeniledik, güzelleştirdik. Zeytinalanı Mahallemizin sahil düzenlemesini yaptık.

SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR  FELSEFESİYLE HAREKET ETTİK

Urla Devlet Tiyatrosunu açtık. Türkiye’de ilk defa bir ilçede Devlet Tiyatrosu sahnesinin açılmasını sağladık. Urla Belediye Konservatuarını kurduk.   4 yıl içinde 6 bini geçkin Öğrenciye ders verdik. Tanju Okan Beste Yarışması ile gençleri sanata teşvik ettik. Necati Cumalı Oyun Yazma Yarışması düzenledik.

ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLI BİR NESİL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Urla Belediyesi Spor Kulübü kurduk. Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, golf, jimnastik, engelli basketbol, gibi çeşitli branşlarda alt yapı sporcuları yetiştiriliyor. Kurslar, Yaz Okulları açtık. Mahallelerimize açtığımız semt merkezlerinde çocuklarımıza satranç, akıl oyunları, hobi, sanat, spor, İngilizce, matematik, okul sonrası etüt gibi kurslar veriliyor. Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Atletizm Pisti ve Futbol Sahası yenilendi. Stadın fiziki koşulları iyileştirildi. Suni Çim serildi, soyunma odaları iyileştirildi, FİFA standartlarında düzenleme gerçekleştirildi.

baskan-uyar-adaylik-dosyasini-teslim-etti-(12).jpg

URLAYI DÜNYAYA TANITTIK

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi siyasi komite üyesi olduk. Uluslararası Kadın Hareketi ve Avrupa Kadın Lobisinin düzenlediği 2018 Avrupa Kadın Ödülleri’nde CEMR’ın aday adayı olduk. Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitlik Şartını imzaladık. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatının Dünya Kadın  Forumu’nda Orta Doğu ve Batı Asya bölgesi adına seçildik. Ve bundan sonra Dünya örgütünün kararlarının ve yönetiminin cinsiyet eşitliği bağlamında değerlendirilmesini yapmaya hak kazandık. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Faaliyet Planı Çalıştayı düzenledik. Çıkan sonuçlar doğrultusunda Urla Belediyesi’nin yönetim modelinin Eko-sorumlu kent olarak tanımlanmış olup ve Urla Belediyesi, diğer belediyelere örnek olması ve deneyimlerini paylaşması için koordinatör kent seçildik. Dünya forumlarına katıldık, Urla’yı anlattık. Çalışmalarımızı anlattık.

BORÇLARIMIZI ÖDEDİK

Araç filomuza 44 yeni araç ekledik. Belediyemizde sendikasız işçi bırakmadık. Kanun hükmünde kararname ile 372 taşeron işçimizi URİT bünyesine hiç bir aksaklık olmadan, sendikal haklarıyla birlikte 1 Nisan itibariyle aldık. İşçilerimiz tüm haklarını maaşlarını fazla mesaileriyle birlikte gününde aldılar.

URİT

Sermayesinin %100’ü Urla Belediyesine ait olan URİT 2014 yılında 3 işletme 20 personelken bugün 12 işletme 100’e yakın personele ulaştırdık. Yarımada da URİT’ ten daha büyük bir belediye şirketi yok. Ve İzmir’de 30 ilçe var. 30 belediye şirketi var. İçlerinde yalnızca URİT büyüdü ve kar elde etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.