Başkan Uysal'dan, AYM’ye sert eleştiri

Başkan Uysal'dan, AYM’ye sert eleştiri

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, son çıkarılan KHK’lar ile ilgili değerlendirmesinde AYM’ye de eleştirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal,  “Bir demokrasi kurumu olarak AYM'nin 'OHAL hangi bağlamda ilan edilmişse ancak ilgili bağlamda KHK çıkartılır' diyememesinin neticesidir bu hal” dedi.
 

Türk demokrasisinin oksijeninin tükendiğini ifade eden Uysal, hukuk ve demokrasi kavramlarının herhangi bir fonksiyonunun kalmadığına vurgu yaptı.


AYM’nin bir demokrasi kurumu olması gerektiği halde çıkartılan bu KHK’lara herhangi bir itirazda bulunmamasını da eleştiren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, şu değerlendirmelerde bulundu:


“Bu son çıkarılan KHK'lar ile tarifi zor bir rejimin muhataplarıyız artık, eyyy benim dev memesinden cüceler emziren memleketim!


Hukuk devleti ve demokrasi kavramlarının bu ülkede bir fonksiyonu yok bundan böyle! Adını koyalım, kendimizi kandırmayalım. Maalesef Türk Demokrasi'sinin oksijeni tükenmiştir! Bu kadar kötülüğü bu memleket hak etmiyor! Demokrasiye inanan aktörlerin bir şansı olduğuna inanmak istiyorum sadece. Bir demokrasi kurumu olarak AYM'nin 'OHAL hangi bağlamda ilan edilmişse ancak ilgili bağlamda KHK çıkartılır' diyememesinin neticesidir bu hal.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.