Başkan Vekili Özuslu: Yendiğimiz emperyalizmdir

Başkan Vekili Özuslu: Yendiğimiz emperyalizmdir

CHP İzmir İl Örgütü, İzmir'in kurtuluşunun 99'uncu, CHP'nin ise 98'inci kuruluş yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir'in kurtuluşunun 99'uncu, CHP'nin ise 98'inci kuruluş yıldönümü sebebiyle, CHP İzmir İl Örgütü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı. Tören, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

s147396.jpg

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugün çifte mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Dünya siyasi tarihinde, savaş cephelerinde kurulmuş tek siyasi parti olan, köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nden alan CHP'nin 98. kuruluş yıldönümü. Yine tarihte bir milletin kurtuluş mücadelesini başlatan ve bitiren tek kent olan İzmirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

s363139.jpg

“CHP demek hepimiz için bir aile demek”

CHP İzmir Milletvekilleri adına konuşan Sevda Erdan Kılıç ise 9 Eylül tarihinin önemine değinerek, “Çok önemli bir gün. CHP'nin kuruluş yıldönümü. CHP demek aslında hepimiz için bir aile demek. Bu ailenin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum” dedi.

“Aslında yendiğimiz emperyalizmdir”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da iki bayramı birlikte kutladıklarını söyledi. Özuslu, “Bu bizim için hem büyük mutluluk hem de kıvanç. Ne mutlu ki bu iki bayramı bir arada kutluyoruz. Bizi yutmaya çalışan emperyalizme karşı büyük bir mücadele verdik. Ve aslında yendiğimiz emperyalizmdir, yedi düveldir. Mustafa Kemal Atatürk, ne büyük öngörülü bir siyaset adamı, devlet adamıdır. 'Benim naciz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyerek, kendisinin fani, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ise kalıcı olduğunu o zaman ilan etti” açıklamasında bulundu.

s561427.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.