Başkan Vekili Pehlivan, 'Yandaşlara yedirmeyeceğiz'

Başkan Vekili Pehlivan, 'Yandaşlara yedirmeyeceğiz'

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, CHP’li Deniz Karakurt’un Menaş ve Meta-Su şirketlerindeki Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devretmemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “CHP’liler şirketlerin bizim yönetimimize geçince işçi kıyımı yapılacağı yönünde algı yapıyor. Ancak şu bilinmelidir ki, bu şirketlerde CHP Genel Merkezi’nden ilçe yönetimlerine, CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin akrabalarından pek çok kişi var ve çoğu bankamatikçi. Menemenli’nin hakkını hukukunu bankamatikçilere, yandaşlara yedirmeyeceğiz” dedi.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, şirketlerin durumu ve çalışanlar ile ilgili yazılı açıklama yaptı. “Önceki gün yapılan meclis toplantısında, Belediye Başkan Vekili’ne, belediyeye bağlı şirketleri temsil etme yetkisi verilmesi talebimiz CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmiştir” diyen Başkan Vekili Pehlivan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Menaş şirketinde Menemen Belediyesi’nin gayrimenkulleri var. Bu gayrimenkuller CHP’nin yandaşlarına çok düşük kiralarla ulufe dağıtır gibi paylaştırılmış. Kira gelirleri şirket hesabında toplanmaktadır. Meta-Su şirketinde 650 çalışan var. CHP Grubu şirketleri devredersek, ‘AK Parti yönetimi işçi kıyımı yapacak’ diyor. Bu şirkette CHP Genel Merkezi’nden, CHP ilçe yönetimlerinden, CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin ve ilçe başkanlarının akrabalarından pek çok kişi var. Bu kişilerin pek çoğu bankamatikçi. Çalışmadan maaş alıyorlar. Amaçları işçiyi değil, kendi bankamatikçilerini korumak. ‘Bunların maaşını ödeyin’ diyorlar. Kimse kusura bakmasın, Menemenli’nin hakkını hukukun CHP’nin bankamatikçilerine, yandaşlarına yedirmeyeceğiz. Menemenli’ye hizmet için harcamadıkları enerjiyi, koltuktan kalkmamak için harcıyorlar. Bu oyuna boyun eğmeyeceğiz” dedi.

“Biz daha önce oy birliği ile görevi Deniz hanıma vermiştik…”

Geçmişten bugüne belediye başkanının bu şirketleri temsil etmesinin güçlü bir teamül olduğunu hatırlatan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Nitekim bir dönem Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Sayın Deniz Karakurt’a da bu yetki, Belediye Meclisi’nde oy birliği ile verilmişti. Bu toplantıda tarafıma yetki verileceğinden şüphem yoktu. Ama yapılan oylama sonucu, açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı. Burada CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin nasıl bir motivasyonla hareket ettiğini anlamış değilim. Bu şirketlere müdür olarak devam etmenin avantajı ne olabilir. Sadece rahatsızlık verirsiniz. Bu rahatsızlıkta işçiye yansır. Hanenize artı yazmaz” dedi.

“Şirket temsil etmek sadece huzur hakkı almak, akrabalarını işe yerleştirmek değil…”

Meta-Su ve Menaş şirketleri ile belediyenin arasında bir hizmet alım sözleşmesinin olmadığını belirten Pehlivan, “Bu dakika itibariyle Meta-Su ve Menaş şirketlerinin personeli ile olan bağlarımızı koparıyoruz. Bu arkadaşlarımız belediyenin bina ve eklentilerine giremeyecekler. ‘Koltukta ben oturacağım, belediyenin kira gelirlerini ben toplayacağım’ diyen kişi, ‘İşçilerin maaşlarını da ben ödeyeceğim’ diyecek. CHP’li ve  İYİ Parti’li meclis üyelerinin gözü aydın. Artık Meta-Su’da 650, Menaş’ta 11 olmak üzere toplam 661 çalışanları var. Bugüne kadar işçilerin maaşlarını nasıl ödeyeceğiz diye biz didiniyorduk, birazda onlar didinsinler. Şirket temsil etmek sadece huzur hakkı almak, akrabalarını işe yerleştirmek, belediyenin yerlerini düşük rakamlarla yandaşlarına dağıtmak değildir. Bugüne kadar bu işin sadece rahmet kısmında olanlar, biraz da zahmet kısmında olsunlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.