BAŞKAN YAKMAKTAN VAZGEÇTİ!

BAŞKAN YAKMAKTAN VAZGEÇTİ!

Arif Çayan yazdı

Önce Medya Ege olarak, gazeteciler olarak biz isyan ettik, tepki verdik.

Derken hayvanseverler isyan etti tepki verdi. Ardından belediye başkanları, siyasetçiler, bürokratlar, bilim insanları, sanatçılar, yazarlar derken tüm kamuoyu isyan etti ve tepki verdi.

Karabağlar Belediyesi’nin, o sebeple, bu sebeple ölen sokak hayvanlarını yakmak için fırın ihalesine çıkmasına.

İsyanımız ve tepkimiz daha kursağımızda iken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yavuz hırsız ev sahibini bastırırcasına, ‘Yakacağız ama bir sorun, neden?’ gibisinden kamuoyunun sorusunu üzerine alıp, bir de yakmanın bilimsel ve ekolojik açıklamasını gönderdi basın merkezlerine.

780x411-chp-izmir-karabaglarda-belediye-baskan-adayi-muhittin-selvitopu-kimdir-muhittin-selvitopu-nereli-1553962615202.jpg

Tıpkı Türk film tarihine giren Şener Şen’in anekdotu gibi, ‘Yaptım ama bir sor neden yaptım?’

Biz gazeteciler olarak, kamuoyunun ve hayvanseverlerin sesi olarak sorduk.

‘Nasıl yakacaksın can dostlarımızı?’ diye.

Başkan Selvitopu, şöyle yakacağız, böyle yakacağız diye tarif etmedi, edemedi ama “Şöyle besliyoruz, böyle bakıyoruz, şu şekilde koruyoruz ama yine de yakıyoruz” dercesine soruya ve soruna kendi aklınca çözüm üretti.

Sonunda ne oldu.

Bugün Karabağlar Belediyesi’nin meclis toplantısı var.

Hayvanseverler başta olmak üzere, bütün meclis üyelerinin hışmına uğrayacağını, mecliste zor anlar yaşayacağını, bu soruya bir de sözlü olarak cevap vermek zorunda kalacağını düşünen Karabağlar Belediye Başkanı ve yanı zaman da Karabağlar Belediyesi Meclis Başkanı Muhitttin Selvitopu, fırın ihalesini iptal edildiğini kamuoyuyla paylaştı.

kisin-sokak-hayvanlarina-nasil-yardim-edilir.jpg

Korktu ve endişeliydi haklı olarak.

Başkan Selvitopu, keşke fırın ihalesine girmeden, fırın ihalesini iptal ettiğini kamuoyuna paylaştığı gibi, ‘Sokakta kimsesiz can dostlarımızı yakalım mı?’ diye paylaşım yapsaydı.

O zaman ihaleyi düşünmeye de gerek kalmazdı, ihaleye çıkmaya da gerek kalmazdı, can dostlarımızın bir numaralı düşmanı belediye başkanı olmasına da gerek kalmazdı.

İnsanların karşısına çıkıp, ‘Ben sizi düşünüyorum’ diyen Başkan Selvitopu, hayvanlara yem dağıtıp, ‘Ben sizleri seviyorum’ diyen Başkan Selvitopu, seçim döneminde ‘Karabağlar’da yaşayan bütün canlılar benim için kıymetli’ diyemezdi.

0c1od7tbgzc2vnns-636305276430403637.jpg

Yakmaktan vazgeçmezdi!

Can dostlarımız için kamuoyuyla birlikte yürüttüğümüz haber ve tepki çalışmasının sonuç vermesi adına emeği geçen, sesimize ses veren, yazımıza güç veren, bizimle birlikte mücadele içinde olan bütün insanlara, hayvanseverlere teşekkür ediyoruz.

Can dostlarımız adına!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum