Başkan Yelkenbiçer, SGK teşviklerinin önemini anlattı

Başkan Yelkenbiçer, SGK teşviklerinin önemini anlattı

Konuşmacı olarak SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal'in katıldığı SGK Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısında Yelkenbiçer, SGK teşviklerinin birçok şirketin personel maliyetlerinden tasarruf ederek kazancını artırdığı önemli bir yol olduğunu hatırlattı.

Genç iş insanlarının yoğun ilgi gösterdiği ve online olarak gerçekleşenSGK Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı'na İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ekrem Gülcemal’in konuşmacı olarak katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Egeli Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, SGK teşviklerinin birçok şirketin personel maliyetlerinden tasarruf ederek kazancını artırdığı önemli bir yol olduğunu hatırlatarak, “Çalışan sayısında herhangi bir sınırlama olmaksızın, küçük ve büyük ölçekli tüm işletmeler, her ay sigortalı çalışanları için yatırdığı sigorta priminde teşvik, destek ve indirimden faydalanarak personel maliyetlerinden tasarruf edebilirler. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl şirketlere birçok destek sağlayan SGK 2021 yılında da yeni teşvikler oluşturarak desteklerini sürdürmüştür” dedi.

cbc093e1-112d-ade0-9406-17cc2c1ea8b1.jpeg

Dünya Kalkınma Raporu'na da değinen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yelkenbiçer, rapora göre, Dünya’da on işten dokuzunun özel sektör tarafından arz edildiğini vurgulayarak, “Özel sektörün istihdam yaratmada büyük rolü mevcuttur. Burada ekonomik kalkınmayı sağlamak için devlete destekleyici bir görev düşmektedir. Uygun yatırım ortamını sağlayarak ekonomik büyüme için özel sektörü desteklemek ve yapısal istihdamı teşvik projeleri ile ekonominin kalkınmasına yardımcı olmak devletin esas görevlerinden birisidir. Bu fonksiyonu gerçekleştirmede en önemli araçlardan birisi olan SGK teşviklerini doğru şekilde kullanabilmek tüm ekonomiye ve istihdama katkı sağlamaktadır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.