Başkan Yetişkin: 1443 kez evde temizlik hizmet sağladık

Başkan Yetişkin: 1443 kez evde temizlik hizmet sağladık

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin: Seferihisarlı hemşehrilerimizin her ihtiyaçlarında yanındayız! Yaş almış vatandaşlarımıza 1443 kez evde temizlik hizmet sağladık.

MEDYA EGE - Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında hayata geçirdikleri evde temizlik hizmetine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

159234.jpeg

Başkan Yetişkin paylaşımına "Seferihisarlı hemşehrilerimizin her ihtiyaçlarında yanındayız! Yaş almış vatandaşlarımıza 1443 kez evde temizlik hizmet sağladık" notunu düştü.

EVDE BAKIM HİZMET BİRİMİ

Seferihisar Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş üstü bakıma muhtaç yaşlı, hasta ve engelliler için “evde bakım ve sosyal destek hizmeti” başlattı. Evde bakım ve sosyal destek hizmeti, medikal ve tıbbi işlemleri kapsıyor.

dsc-4737.jpg

Seferihisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçe merkez ve köylerde Halk Kart sahipleri içerisinde yapılan taramaların ardından tespit edilen 139 “yaşlı, engelli ve yatalak durumda olan hasta” için bakım ve destek hizmeti verilmeye başlandı.Evde bakım ve sosyal destek hizmeti uygulamasına yönelik sağlık teknikeri ve hasta bakım sorumlusuyla çalışan Seferihisar Belediyesi, medikal işlem ve tıbbi işlem hizmeti veriyor. Medikal işlem, “ağız bakımı ve eğitimi”, “tırnak kesimi”, “uygulamalı saç yıkama”, “deri bakımı”, “kişisel bakım ve temizlik eğitimi”, “sonda takibi” gibi işlemlerinden oluşuyor. Tıbbi işlem ise “tansiyon takibi”, “şeker ölçümü”, “ateş takibi”, “solunum testi”, “nabız sayımı”, “pansuman”, “diyet-beslenme eğitimi” ve “yatalak hasta bakım eğitimini” kapsıyor.

seyhan-belediyesi-yasli-engelli-ve-hastalara-evde-temizlik-hizmeti-veriyor.webp

Gerektiğinde psikolojik destek ve berber-kuaför hizmetinin de verileceği vatandaşların evlerinde bakım ve tadilat işlemleri de yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.