Başkan Yetişkin: Ayçiçeğinin vatanı ülkemizde, yağ kıtlığı yaşanıyor

Başkan Yetişkin: Ayçiçeğinin vatanı ülkemizde, yağ kıtlığı yaşanıyor

Yağda arz krizinin çıkmasının ardından Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilçede üretilen yağları her ay ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam edeceklerini bildirdi.

Nilda Altın- Ham ayçiçeği ithalatının büyük çoğunluğu yapıldığı Rusya ve Ukrayna’dan devam eden savaş nedeniyle yüklemelerin durması ve yükleme yapılan gemilerin çıkışına izin verilmemesi nedeniyle Türkiye’ye ham yağ ithalatı durdu ve bu durum yağda arz krizinin çıkmasına neden oldu. Marketlerde 2 adetten fazla 5 litrelik yağ satış yapılmazken, markasına ve markete göre fiyatları 139 ile 180 lira arasında satışa sunulması da ihtiyaç sahibi vatandaşları zor duruma soktu.

"Ayçiçeğinin vatanı ülkemizde yağ kıtlığı yaşanıyor." sözleriyle iktidarın tarım politikasına gönderme yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilçede üretilen yağları her ay ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam edeceklerini bildirdi. Ekonomik krizle baş edebilmek için sürdürülebilir yöntemlerin kullanılması gerektiğini ifade eden Başkan Yetişkin, "Vatandaşımızı ithal mala muhtaç etmeyeceğiz" dedi.

ismail-yetiskin-477x370.jpg

Başkan Yetişkin, konuya ilişkin paylaşımında "Ayçiçeğinin vatanı ülkemizde yağ kıtlığı yaşanıyor. Bu yüzden ekonomik kriz ile sürdürülebilir yöntemler ile başa çıkacağız diyoruz. Vatandaşımızı ithal mala muhtaç etmemek için Seferihisar’da ürettiğimiz yağları her ay ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

fnkeq5bxwa0wjtj.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.