Başkan Yetişkin: Kayseri'de üretici, battık diyor!

Başkan Yetişkin: Kayseri'de üretici, battık diyor!

Kayseri'nin Sarkız ilçesinde esnaf ile bir araya gelen Başkan Yetişkin, "Burası çiftçilik ve hayvancılıkla geçinen bir köy, şu anda battıklarını söylüyorlar. Onun karşılığını “sandık önümüze gelirse biz gereğini yapacağız” diye konuşuldu." dedi.

Medya Ege- Kayseri'de gerçekleşen Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, açıklamasında vatandaşların geçim sıkıntısına dikkat çekti. Esnaf ziyaretleri sırasında çok iyi karşılandıklarını söyleyen Başkan Yetişkin, "Daha önce CHP’den geldiğini söyleyenleri konuşturmayan kişiler, şimdi herkesten önce dert yanıyorlar. İnsanlar bıkkınlık dönemi içinde." dedi.

Vatandaşlarla Kayseri'nin Sarkız ilçesinde bir araya geldiğini söyleyen Başkan Yetişkin, izlenimlerini şöyle aktardı:

"Dün bildiğiniz gibi bütün ilçelere dağıldık. Biz Sarız Belediyesi’ne gittik. Daha önce fikri çok farklı olan kişiler varmış mesela, onlarla görüştük. Şu anda kararsız olduklarını söylüyorlar ama CHP ve İYİ yakın olduklarını söylüyorlar. Genel anlamda çalıştığımız yerlerde bu şekilde geçti. Sarkız, CHP’den AK Parti’ye geçmiş bir belediye olmasına rağmen, insanlar şu anda bir bıkkınlık dönemi içinde ve bıkkınlığı görmüş biçimdeler. Mesela çiftçilik ve hayvancılıkla geçinen bir köy, şu anda battıklarını söylüyorlar. Onun karşılığını “sandık önümüze gelirse biz gereğini yapacağız” diye konuşuldu. Daha önce CHP’liler o köye gittiğinde, o ilçeye gittiğinde çok tepkiler alırdı. Fakat biz hiçbir tepki almadık, hiçbir esnaftan. Çok rahatlıkla görüştük herkes. Çok çok da iyiydi. Halkın ilgisi çok büyüktü bize.

Bir tek söyledikleri şey, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tip yerlere geç kaldığı, geç gittiğimiz söylendi. Bundan sonra inşallah daha sık gelirsiniz, aramızda olursunuz diye konuşuldu. Bu şekilde geçti ilk günümüz."

fg49l8px0awdoxt.jpg

"Seçime yönelik çalışmalar yaptık"

Çalıştayın ikinci gününde katıldıkları sunumların ve atölyelerin içeriğine ilişkin bilgi veren Yetişkin, "Bugün sabahtan beri otel içerisindeki çalışmalar devam ediyor. Sabah Genel Başkanımız bir konuşması vardı, onun üzerine kadın kolları, gençlik kolları, Kütahya milletvekilimizin sunumu vardı. Onları dinledik, çok faydalı oldu.

Şimdi atölye çalışmalarındayız. Atölye çalışmalarında ileriye dönük, seçimlere yönelik çalışmalar yapılıyor. Belediyelerden bazı istekler var, genel merkezden bizim isteklerimiz var, onları paylaşıyoruz. Genel anlamda çok iyi geçiyor. Bence altı ayda bir değil de daha kısa dönemlerde, daha fazla toplanmak gerekiyor. Hiç tanımadığımız belediye başkanlarıyla bir araya gelme imkanımız oluyor ve birbirimizle fikir alışverişlerinde bulunma olanağımız oluyor. Çok çok iyi geçiyor, sonuç olarak." diye konuştu.

"Vatandaş, burada olmamızdan memnun"

Gittikleri her yerden olumlu geri dönüşlere ayrıldıklarını ifade eden Başkan Yetişkin, CHP'nin çalıştayları belediyesi olmayan şehirlerde yapıyor olmasını değerlendirdi. Bu seçimi doğru bulduğunu ifade eden Başkan Yetişkin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kayseri’de hiçbir belediyemizin olmayışı ama bizim burada olmamız Kayseri halkında çok büyük bir etki yarattı. Mesela ben Kayseri merkezde de biraz dolaştım. Merkez esnafıyla da görüştüm. Daha önce CHP’den geldiğini söyleyenleri konuşturmayan kişiler, şimdi herkesten önce dert yanıyorlar. Çok büyük etkisi oluyor. Bence aynı şekilde belediyemiz olmayan illerde yapılması etkili."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.