Başkan Yetişkin: Vatandaşımız temel gıdaya erişmekte zorlanıyor!

Başkan Yetişkin: Vatandaşımız temel gıdaya erişmekte zorlanıyor!

1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, çiftçinin elinden çıkan sütün tüketiciye neredeyse üç katına çıkarak ulaştığının altını çizdi ve "Vatandaşımız temel gıdaya erişmekte zorlanıyor" dedi

Nilda Altın Okay- Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Artan maliyetler dolayısıyla çiftçinin elinden çıkan sütün, tüketiciye neredeyse üç katına çıkarak ulaştığının altını çizen Başkan Yetişkin, vatandaşların temel gıdaya ve süte erişmekte zorlandığına dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte hem yerli üreticiyi destekleyip hem de çocukların ücretsiz süte erişimini sağlayan "Süt Kuzusu" gibi projelere devam edeceklerini belirten Başkan Yetişkin, "Ülkemizin her yerinde de aynı politikanın uygulanmasını umut ediyoruz. Dünya Süt Günü kutlu olsun" dedi.

ismail-yetiskin-477x370.jpg

Başkan Yetişkin, açıklamasında "Ülkemizin geldiği son durumda çiftçinin elinden çıkan süt neredeyse 3 katına çıkarak tüketiciye ulaşıyor. Artan maliyetler dolayısıyla ne üreticimiz kazanıyor ne de tüketici uygun fiyattan süt içebiliyor. Vatandaşlarımızın temel gıdaya ve süte erişimde bu kadar zorlandığı günlerde “Süt Kuzusu” projesini devam ettiren ve hem yerli üreticiyi destekleyip hem de çocukların ücretsiz süte erişimini sağlayan Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte Seferihisar’da yaptığımız gibi, ülkemizin her yerinde de aynı politikanın uygulanmasını umut ediyoruz. Dünya Süt Günü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

fujyjvcxeaap4to.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.