BAŞKAN YETİŞKİN ZOR OLANI BAŞARIYOR!

BAŞKAN YETİŞKİN ZOR OLANI BAŞARIYOR!

Arif Çayan yazdı

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, iyi bir yerel yönetici olmasının yanında tam bir doğa tutkunu.

Bunu da en iyi hemşerisi olan Seferihisarlılar bilir.

Sadece Seferihisar’ın merkezine bakmayan, çevresindeki bütün köylere, mezralara, dağa, taşa olan düşkünlüğü, proje geliştirmesi ve planlamalar yapması, onun Belediye Başkanlığı’nda bir farkındalık yaratan özelliği.

Geçtiğimiz günlerde de Menderes Değirmendere’de elinde kürek ve kazmasıyla, yeni ormanların oluşması, yeni doğanın oluşması ve iklim krizine karşı bir adım atılması için başlatılan ‘Bir fidan, bir doğa’ kampanyasının tam ortasındaydı Başkan Yetişkin.

basliksiz-2.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı kampanya, bütün ilçelerde büyük bir etkinlik, kampanya ve ağaç dikimiyle devam ediyor.

İklim krizine karşı insanoğlunun yapacağı en küçük ama en kalabalık, en basit ama en karmaşık bir doğa hareketi.

Başkan İsmail Yetişkin için ise başlı başına, içinde olması gereken, tam ortasında bulunması gereken, bazen de başı çekmesi gereken bir doğa hareketi.

fkshs2dxsammozb.jpg

Seferihisar’da son günlerde doğayla iç içe yaşanılabilir bir ilçe olma yolunda çok projeler üretiliyor.

Seferihisar’ın sadece denizi değil, ormanları, doğal bitki örtüsü, tarım alanları da bunların dâhilinde düşünülen, geliştirilen ve özendirilen bir uygulama.

Başkan İsmail Yetişkin, Seferihisar köylerini gezdiğinde de, orada yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştıracak şeylere imza attığı gibi, orada yaşayan insanların daha çok doğayla iç içe yaşamaları, yaşayabilmeleri ve gelecek kuşaklara da doğal örtüsüyle, doğasıyla özdeşleşmiş bir Seferihisar bırakabilmek için mücadele ediyor.

s343226.jpg

Günlük projelerden çok geleceğe dönük projeleri düşünen Başkan Yetişkin de biliyor ve herkese de anlatıyor ki, gelecekte yaşanabilir bir dünya, yaşanabilir bir Seferihisar sadece doğayı korumakla, doğayı daha da çok yaşatmakla mümkün.

Bir şehir gelişirken, doğasını da geliştiriyorsa, doğal yapısını da koruyabiliyorsa, o şehir sadece gelişmez aynı zamanda güzelleşir, yaşanılabilir bir yer olur.

Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin, bir belediye başkanı olarak işte bu hedeflerle Seferihisar’da belediye başkanlığı yapıyor ki, iyi de yapıyor.

fkshs1bxwai9ur4.jpg

Gün gelecek herkes Seferihisar’daki doğaya akın edecek, gün gelecek herkes bu doğanın oluşmasına, yaşamasına imkân tanıyan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in başkanlığını hatırlayacak, anlatacak.

Başkan olmak kolay, başkan olarak akıllarda kalmak zor olanı.

Başkan Yetişkin de zor olanı başaranlardan.

fkshs2cx0aqvsr0.jpgfkshs2pxeaq-10h.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.