Başkan Yetişkin'den Orhanlı'ya destek: Doğa tahrip olacaksa karşısındayız

Başkan Yetişkin'den Orhanlı'ya destek: Doğa tahrip olacaksa karşısındayız

Orhanlı Vadisinde iptal edilen jeotermal elektrik santralı (JES) projesi ile ilgili Orhanlı Köyünde düzenlenen buluşmaya Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin katılarak köylülere destek verdi.

MEDYA EGE- Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Orhanlı Köyü Derneği'nin düzenlediği JES iptali eylemine katıldı.

fhxfzetxgaimxhe.jpg

Köylülere destek veren Başkan Yetişkin, bölgenin doğal mirasına sahip çıkılması gerektiğini hatırlattı. Yetişkin şöyle konuştu; "Doğa Derneği ve Orhanlı Köyü Derneği’nin çabalarından dolayı tüm Seferihisar halkı adına teşekkür ediyorum. Hep beraber mücadelemize devam edeceğiz. Bugün burada yalnızca JES’e karşı durmak için değil doğanın, toprağın yanında olmak için toplandık. Amaç ne olursa olsun buradaki zeytinlikler zarar görecekse, doğa tahrip olacaksa, ekosistem bozulacaksa sonuna kadar her şeyin karşısındayız."

fhxfzebx0amkuyv.jpg

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ise, kazanılan JES zaferi ile ilgili "Orhanlı Mahalle'mizde mücadeleden vazgeçmeyen, toprakları, ağaçları ve gelecekleri için savaş veren hemşehrilerimizle bir aradaydık. Bölgede açılmak istenen üç jeotermal kuyusunun yargı kararıyla iptali sonucunda kazandıkları zaferin haklı gururunu ve sevincini birlikte yaşadık" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.