Başkan Yıldız'dan net mesaj:  Çiğli'nin bir karış toprağında çöp istemiyorum!

Başkan Yıldız'dan net mesaj: Çiğli'nin bir karış toprağında çöp istemiyorum!

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Harmandalı’nın çöp tesisi olarak misyonunu tamamladığını belirterek, "Çiğli’nin bir karış toprağında artık çöp istemiyorum. Halkımız da istemiyor" dedi.

Çiğli Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde, Harmandalı’na geçici olarak çöp dökülmesine yönelik başvuru yer aldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi’nin Çiğli için uzun zamandır sürdürülemez olduğunu belirterek, “Hem bir kentli hem de bir çevre mühendisi olarak söylüyorum; Çiğli’nin bir karış toprağında artık çöp istemiyorum. Halkımız da istemiyor. Harmandalı misyonunu tamamladı. Tesisin kapatılmasından mutlu olmuştuk. Bu konuda bölge halkının yanındayım.” dedi.

eylul-ayi.jpeg

HARMANDALI MİSYONUNU ÇOKTAN TAMAMLADI

Geçmiş dönemlerde bu sorunun çözülmesi için girişimlerde bulunulduğunu hatırlatan Yıldız, “Cemil Başkanımız bugün elinden geleni yapıyor. Daha önce Aziz Kocaoğlu da Tunç Soyer de bu konuda mücadele etti. Ancak merkezi hükümet tarafından izin verilmedi. Menderes’te yapılması planlanan tesis, milletvekillerinin engeliyle hayata geçirilemedi.” ifadelerini kullanırken çöpün başka ilçelere transfer edilmesi süreçlerine ilişkin bürokratik engelleri de hatırlatarak şöyle konuştu; “Yanlış bir yazı yüzünden Manisa’ya gönderilemiyor. Menemen kabul etmiyor, Torbalı ve Menderes’te vekillerce engelleniyor. Yamanlar’da yeraltı sularının yüksek olması sebebiyle kabul görmüyor. Menderes’te ise vejatatif zeytin ağaçları nedeniyle tesis yapılamadı. Torbalı’ya götürdüğünüzde vekillerimiz istemiyor. Menemen istemiyor. Peki, bu çöp nereye gidecek? Harmandalı misyonunu tamamlamıştır. Çiğli’ye, geçici dahi olsa, çöp gelmesini istemiyoruz. Bu konunun siyasete alet edilmesine de karşıyım.”

BÖLGE HALKININ YANINDAYIM

Sorunun çözümü için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; AK Parti’li Meclis üyelerine de destekleri için teşekkür ederek; “ Benim son sözüm; Çiğli’de bir karış toprağa dahi çöp dökülmesine izin vermeyeceğiz. O bölgede yaşayan insanlarımız çok haklı. Kimse evinin önünde çöp istemez. Halkın yanında olacağım. Tüm meclis üyelerimiz ile Harmandalı’da olacağız ve gerekiyorsa imza da toplamaya hazırım, yeter ki çöp buraya gelmesin.” ifadelerini kullandı.

c69449a3-9b22-4909-915e-7c84e414e88e.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.