Başkan Yıldızhan: Balçova Belediyesi borç batağına saplandı

Başkan Yıldızhan: Balçova Belediyesi borç batağına saplandı

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, basın açıklamasında bulundu.

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan yaptığı basın açıklaması şöyle:

"Balçova Belediye Meclisinin Ekim Ayı toplantısında Cumhur İttifakının itirazına rağmen kabul edilen 142 Milyon TL. tutarındaki 2022 yılı Balçova Belediye Bütçesinin tam bir fiyasko olduğunu ifade etti. Belediye yönetimi , Belediye borçlarının 110 Milyon TL’yi aştığını , belediyenin borçlanamaz durumda olduğunu Balçovalılardan gizlemektedir.2022 yılında 2 adet Lojman – 9 adet konut-arsa-arazi satarak 15 Milyon TL , Metro çıkışının Büyükşehir Belediyesince Kamulaştırılmasından 15 Milyon 400 bin TL. olmak üzere toplam 30 Milyon 400 Bin TL Mülk satışı ve Kamulaştırmadan gelir elde edilmesi planlanmaktadır. Bu da bütçenin oran olarak %22 sine karşılık gelmektedir. Geçmişten bugüne satıla satıla Balçova Belediyesine ait doğru dürüst mülk kalmadı satılacak mülk kalmadığında Balçova belediyesinin nereden gelir elde edeceğini siz Balçovalıların takdirine bırakıyorum .İzmir Büyükşehir Belediyesi Balçova Belediyesine 20 Milyon TL bağış yapacakmış bu da oransal olarak gelir bütçesinin %15 ine denk geliyor. Büyükşehir Belediyesinin yardım yapacağı daha kesinleşmemiş , Büyükşehir bağışta bulunmaz ise vay halimize , yıllardır Balçova’ya çivi çakmayan belediye yönetimi asfalt onarımı için bile İzmir Büyükşehir’e bel bağlamış durumdadır. Yatırım yapmak için yardım ve bağışlara el açar duruma geldik.

HALKÇIYIZ DEDİLER HALKIN SIRTINA BİNDİLER.

4 Yılda bir toplanan Emlak Değer Tespit komisyonunda Emlak vergi değerlerinin %25 arttırılması yönünde karar almışlar. Bu komisyonun en önemli üyeleri belediye ve muhtardır. Bütçede Emlak Vergilerinden elde edilen gelirlerin %25 artacağı görülmektedir. Yani %25 zamlı Emlak Vergisi ödeyeceğiz. Bravo Halkçı Belediye Başkanımıza … Belediye topladığı çöpler için 80 bin Balçovalı’dan 3 Milyon 600 bin tl çöp toplama parası alacak .’’Gelin pandemi döneminde bu parayı almayın halka destek olun ‘’dediğimizde 2012 yılında Bakanlığın çıkardığı Yönetmelik gereği aldıklarını söylüyorlar. Oysaki Bakanlık her yıl yayınladığı genelgeler ile bu yönetmeliğin uygulanmasını 1 yıl erteliyor. Bu yılda yayınlanan genelge ile süre uzatıldı ama Halkçı Belediye Başkanımız Çöp Toplama Bedelini Balçovalıdan almaya devam ediyor. Türkiye’de 400 den fazla belediye Çöp toplama bedelini almıyor. Belediye Başkanı illaki bu parayı alacağım diyor. Belediyemize para lazım ama neden lazım yatırım için mi , yardıma muhtaçlar için mi ? Hayır ! bakın para ne için lazım;

whatsapp-image-2021-10-22-at-18-54-32-1.jpeg

2022 Harcama bütçesine baktığınız zaman;

Kadrolu memur ve İşçilere Maaş 31 Milyon 970 Bin TL

SGK Prim Ödemes 5 Milyon 349 Bin TL

Memurların Sosyal Hakları İçin Ödemeler(Emekli Sandığı vs.) 1 Milyon 753 Bin TL

Araç Kiralama ihalesinde şoförler için ödenecek 842 Bin TL

Agamemnon Şirketi üzerinden çalıştırılan işçilere ödeme 26 Milyon 188 Bin TL

Yedek Personel Ödeneği 5 Milyon 700 bin TL

Olmak üzere toplam 72 Milyon TL personel istihdamı için para harcayacağız .142 milyon lira Bütçenin 72 milyon Lirası Yani her 2 Liradan 1 Lirası personel giderleri için harcanacak .Geçmişte belediyeye doldurduğunuz Tanıdık , eş ,dost ve parti mensupları yetmeyecek ,2020’de işçi alım limitleriniz dolu olmasına rağmen Genel Başkan Yardımcınız ve Parti Liderleriniz ricacı olduğu için personel almaya devam edeceksiniz. Yasa gereği personel limitini aşılan durumda Personel alınması halinde alınan işçilerin maaşlarının kamu zararı oluşturacağı ve bu zararında Belediye Başkanı tarafından ödenmesi gereken zimmet ortaya çıkınca ‘’Pandemi var yada Boş kadrom var ‘’ mazeretlerinin arkasına saklanacaksınız. Yok öyle yağma Başkanın yasaya aykırı olarak işe aldığı personele ödediği 234 Bin Tl ‘nin Balçova Halkı adına takipçisi olacağız.

BORÇ ALAMAYINCA , SGK VE VERGİLERİNİ ÖDEMİYOR

Belediye’nin borçları olmuş 110 Milyon tl , 2022 yılında 18 Milyon 348 bin tl borç taksiti ödeyeceğiz. Buda bütçenin yaklaşık %13’ü denk geliyor. Belediye Borç limitlerini doldurmuş yani artık borçlanamıyor . Kolayını bulmuş devlete SGK ve vergilerini ödemiyor. Bunları ödese maaş ödeyemeyecek . Binek araba kiralamak için 2 milyon , İş makinası kiralamak için 2,5 milyon bunların bakım onarımı için 1 milyon 400 bin tl ödeyecek yani Bütçenin %4’ne denk gelen 5 milyon 900 bin tl araçlar için harcanacak . 1 Milyon tl’ye Belediyeye bilgisayar alınacak , 1 Milyon tl de yakıt gideri harcanacak bu ikisi de oransal olarak bütçenin %1,5’ne karşılık gelecek .

Koskoca Belediye , bütün yıl boyunca kendi parası ile yapacağı ‘’Yol ve Tretuvar çalışmaları’’ için 1 milyon 200 Bin TL , ‘’park ve Bahçelerin yenilenmesi için ‘’ 900 bin TL,’ ’okulların yenilenmesi için’’ 700 bin TL harcayacaktır. Bu işlerin toplamı da 2 milyon 800 bin TL olup bütçenin oransal olarak %1,9 una denk gelmektedir. 19 Şubat 2019 ‘da seçim yatırımı olarak temeli atılan kültür merkezi inşaatı 2,5 yıl geçmesine rağmen duruyor. 2022 de Büyükşehir Belediyesi yardım ederse tamamlamak için ihale yapılacak . Belediyemizin düştüğü hale bakın.

Ne zaman hataları ortaya çıksa , ne zaman acziyetlerini ortaya koysak Merkezi hükümeti suçlayarak ayıplarını örtmeye çalışmaktadırlar. Biz yatırım yapmıyoruz sosyal belediyecilik yapıyoruz sloganı ile her şeyin üstünü örtmeye çalışıyorlar . Sosyal Belediyecilik için ; üniversite öğrencilerine verilen yemekler , İhtiyaç sahipleri için harcanan para , engelliler için yapılan harcamalar olarak bütçeye 5 milyon 400 bin tl para koymuşlar . O da bütçenin %3,8'ni denk geliyor.

142 milyon lira bütçenin sadece 5 milyon 400 bin lirasını halkın sosyal ihtiyaçları için harcayıp sosyal belediyecilik sloganları ile belediye yönetiyorlar. Bu kadar küçük bir harcama ile yaptıklarını başarı gibi gösterip bol bol fotoğraf paylaşıp reklam yaparak Belediye yönetimindeki ayıplarını örtüyorlar. Doğruları söylemek bizim görevimiz, takdir ise Sayın Balçovalıların."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.