Başkan Yorgancılar'dan yeni infaz yasası çağrısı

Başkan Yorgancılar'dan yeni infaz yasası çağrısı

Ege Bölge Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, karşılıksız çek sebebiyle hapse girenlere dikkat çekerek yeni bir infaz yasası hazırlanması gerektiğini söyledi.

Ege Bölge Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, karşılıksız çekte artışlara dikkat çekti.

ebso-baskani-ender-yorgancilar-turkiye-sanayi-ile-buyumeyi-surduruyor-3983.webp

Başkan Yorgancılar, yeni bir infaz yasasına işaret ederek şunları aktardı; "Yıllardır karşılıksız çekten dolayı yaşadığımız sıkıntıları ifade etmeye çalışıyor, çeke yeniden itibarının kazandırılmasının piyasalar açısından önemini anlatırken, hapis cezasının çözüm olmadığını vurguluyoruz.5.07.2023 tarihli RG’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemelerin, adli suçluların denetimli serbestliğine imkan tanırken; Çek Kanununu kapsamaması, çekini ödeyemeyen, ailesinden ticari hayatına kadar mağdur olan iş insanlarının cezalandırılması kabul edilebilir değildir. TCK 170. Maddeden dolandırıcıların dahi yargılanıp ½ ceza indirimi ve denetimli serbestlik hükümlerine tabi tutulduğu değerlendirildiğinde; Pek çok firmanın ise Devlet ihalesinden hak edişlerini zamanında tahsil edemediği, senet, çek, açık hesap alacaklarını alamadığı, konkordato ilan eden firmalardan alacağını tahsil edemeyip ve icra yoluyla tahsil kabiliyetleri de ellerinden alındığı gerçekleri göz önüne alındığında; tek dertleri bin bir güçlükle kurdukları şirketlerini kurtarmak olan iş insanlarını, “hırsız, gasp, cinsel istismar, dolandırma, uyuşturucu, yaralama vs. gibi suçlardan daha ağır cezalara mahkum etmek çözüm değildir. Üstelik bu durum, çeke itibarını da geri kazandırmıyor. Vergisini ödeyen, istihdam sağlayan iş insanlarını, zamanında borcunu öde(ye)mediği için cezaevine geri çağırmak ve 5 yıl hapis süresinde borçlarını da ödemelerini beklemek, iş insanlarına suçlu damgası vurmak adil değildir. Bu nedenlerle, yeni bir infaz düzenlemesine acilen ihtiyaç vardır. Hapis yerine bu noktada önerimiz; öncelikle iş insanının ticari faaliyetlerine devam etmesini sağlayıp borcunu ödemesine olanak tanınmasıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum