Başkan Yücel: Rojin ve ailesinden özür dileyin

Başkan Yücel: Rojin ve ailesinden özür dileyin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer seslendi.

MEDYA EGE- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kemalpaşa'da ziyaretlerde bulundu. Yücel'e Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da eşlik etti.

Ziyaret sırasında Rojin Koç isimli öğrenci ile görüşen İl Başkanı Yücel, 11. sınıf öğrencisi Koç'un okul puanı yettiği halde Kemalpaşa'da bir okula kayıt yaptıramadığını iddia etti.

fdf4alfwyaa-e5l.jpg

"ÖZÜR DİLEYİN"

Yücel, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer seslenen Yücel, sorunun çözülmesini talep etti. Yücel açıklamasında "Sn.Milli Eğt. Bakanı Mahmut Özer ve Sn.İl Milli Eğt.Müd. Mücahit Yentur Van’dan İzmir Kemalpaşa’ya gelerek eğitim hayatına devam etmek isteyen 11.sınıf öğrencisi Rojin Koç’un, okul puanı yettiği halde, kasıtlı olarak, Kemalpaşa’da hiçbir okula kaydının yapılmadığı doğru mudur? Bu doğruysa, Van’dan İzmir’e gelerek, okumak için çırpınan bir kız çocuğunun eğitim hayatının engellenmesinin gerekçesi nedir? Hani eğitim hakkı anayasal bir haktı ve fırsat eşitliğine inanıyordunuz? Lami cimi yok! Bu ayıba son verin, Rojin ve ailesinden özür dileyin. Takipçisiyiz" ifadelerine yer verdi.

fdf4adgwyaaswjx.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.