Başkan Yücel'den flaş İbrahim Burak Oğuz açıklaması! 

Başkan Yücel'den flaş İbrahim Burak Oğuz açıklaması! 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un FETÖ'den tutuklanmasına dair açıklamalarda bulundu.

Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla tutuklanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarını ve belediye başkanlarını toplantıya çağırdı. Önemli zirveye Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da katıldı.

chp-de-baskanlar-toplantisi-sonrasi-flas-karar--201912171207.jpg

Yücel, toplantı sonrası yaptığı açıklamasında şunları belirtti;

“Bildiğiniz üzere dün akşam gece saatlerinde Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz tutuklanmıştır. 16 Aralıkta İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın isteğiyle ifadeye çağrılmıştır. Kendisi de avukatıyla beraber giderek ifade vermiştir. Hakkında FETÖ/PYD üyesi olmakla suçlanarak Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanmıştır. Dosyada kısıtlama kararı olduğu için bizim bilgi vermemiz mümkün değil. Kendisi yüzde 67 gibi rekor bir oyla seçilmiş, kendi avukatı ile giderek ifade vermiştir. Tutuklanması hukuku, vicdanı ve 66 bin Urlalıyı yaralamıştır. Tutuklanması için kuvvetli suç şüphesi, kaçma, delilleri karartma ve yok etme kararı olması lazım. Somut olayda bunların hiç biri mevcut değil. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ifade daveti var ve kendi avukatı ile giderek ifade vermiştir. Bu şekilde bir tutuklama kararı; demokrasiye darbedir. CHP, ne geçmişte ne de gelecekte FETO ile bir arada olmamış ve olmayacaktır. Hukuki sürecin takipçisiyiz, bu karara itiraz edilecektir.  Başkanımızın en kısa sürede özgürlüğüne kavuşacağına ve aklanacağına inanıyoruz"

Ne olmuştu? 

İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurmak suçundan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.