Başkan Zorlu: Yapısal reformlar için harekete geçilmeli!

Başkan Zorlu: Yapısal reformlar için harekete geçilmeli!

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 31 Mart Yerel Seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Yapısal reformlar için biran önce harekete geçilmeli!" dedi.

Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 31 Mart Yerel Seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapısal reformlar için biran önce harekete geçilmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Zorlu'nun açıklaması şöyle:

"Ülke olarak, demokrasimiz adına çok önemli bir dönemeci geride bıraktık. Yerel seçim sonuçlarının kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, ESİAD olarak göreve gelen tüm başkanlarımızı kutluyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarının, katılımcı demokrasinin güçlenmesinde çok önemli rol oynadığı düşüncesiyle, karar alıcıların paylaşımcı ve iş birliğine dayanan bir tutum içinde olacağına inanıyoruz. 31 Mart Yerel Seçimleri’nin tamamlanmasıyla birlikte, yapısal reformlar için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Başta enflasyonla mücadele, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi ve hukukun üstünlüğü olmak üzere ülke sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyoruz.

sibel-zorlu1.jpeg

İş dünyası olarak, yerel yönetimlerden temel belediyecilik hizmetlerinin yanında; sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uygun, çevreye duyarlı, yeşil ve dijital dönüşüme açık, nitelikli işgücüne yönelik politikalar üretmesini bekliyoruz. Altyapı yatırımlarının artırılması ve ulaşım ağının geliştirilmesi ise hem iş insanlarının hem de İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın ortak talebidir. Deprem riski altında olan kentimizin bilimsel verilere dayanan politikalar ışığında dirençli ve güvenli hale getirilmesi ise hayati önemdedir.

ESİAD olarak 7 yıldır gerçekleştirdiğimiz Üye Beklenti Anketimizi göreve gelen yeni yöneticilerimizle bir kez daha paylaşmanın yararlı olacağına inanıyoruz. Anketimize göre İzmir’de öncelik verilmesi gereken üç konu; şehir içi ulaşım, kentsel dönüşüm projeleri ve 2. Çevreyolu şeklinde sıralanıyor. Anketimizin göreve gelen başkanlarımız için de yol gösterici olacağı düşüncesiyle, ayrıntılı sonuçları dileyen tüm yerel yöneticilerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız.

İzmir, Ege Bölgesi’nin önemli bir sinerji kaynağı. Başlı başına bir ekosistem oluşturma yolunda hızla ilerliyor. Bu ekosistemi her açıdan besleyen, mevcut potansiyeli en iyi şekilde değerlendirecek politikalara ihtiyacımız var. Göreve seçilen tüm başkanlarımızın bu konuda üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarına inanıyoruz. Bu düşüncelerle, göreve gelen tüm başkanlarımıza başarılar diliyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.