Başkan Zorlu'dan asgari ücret değerlendirmesi: Odak noktamız enflasyonu düşürecek politikalar olmalı

Başkan Zorlu'dan asgari ücret değerlendirmesi: Odak noktamız enflasyonu düşürecek politikalar olmalı

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 2024 yılı için belirlenen asgari ücrete yönelik değerlendirmelerde bulunarak, "Odak noktamız yüksek enflasyonu azaltacak politikalar ve bunu güçlendiren yapısal tedbirler olmalıdır" dedi.

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, dün açıklanan 2024 yılı için belirlenen asgari ücrete yönelik değerlendirmelerde bulundu. Zorlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

sibel-zorlu-1.jpg

"Bilindiği üzere asgari ücret, hem çalışanlar hem de işverenler için yeni yıl beklentilerini şekillendirmede temel unsurlar arasında yer alıyor. 17 bin 2 lira olarak açıklanan yeni asgari ücretin, belirli bir süre çalışanların enflasyon karşısında ezilmemesini sağlayacağını düşünüyoruz.

Öte yandan, asgari ücret desteği artırılmış olmakla birlikte, iş dünyasının 2024 yılında üretim ve ihracatı arttırma hedefi kapsamında, ihracat pazarlarımızdaki yavaşlama da dikkate alındığında, yeni asgari ücret rekabet edebilirliğimizi zorlayacak.

Çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz üzere, hem çalışanların hem de işverenlerin fedakarlıklarının bir sonuca ulaşabilmesi için odak noktamız yüksek enflasyonu azaltacak politikalar ve bunu güçlendiren yapısal tedbirler olmalıdır. Aksi takdirde, yüksek enflasyon ve zam sarmalından kurtulmamız mümkün olmayacak.

Ortalama ücret ile asgari ücretin giderek birbirine yaklaştığı ve bu durumun işgücü piyasalarını olumsuz etkilediğini de hatırlatarak, istihdamı artıracak, işgücüne katılım oranını yükseltecek çeşitli teşvik unsurlarının devreye alınması konusundaki beklentilerimizi yineliyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.