Başkanın ilk icraatı kediyi sokağa atmak oldu!

Başkanın ilk icraatı kediyi sokağa atmak oldu!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın başkan seçildikten sonraki ilk icraatı belediyenin kedisini sokağa atmak oldu.

Medya Ege/Özel Haber- İzmir'in Gaziemir ilçesinde sokak hayvanları yararına faliyetler yürüten 260 üyeli Melek Sokak Hayvanları Grubu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın eski başkan Halil İbrahim Şenol zamanında belediyede yaşayan kediyi sokağa attığını iddia etti.

whatsapp-image-2019-12-05-at-13.33.00.jpeg

Melek Sokak Hayvanları Grubu üyeleri, Gaziemir'de bulunan kedi evinin durumunun kötülüğünden ve Başkan Arda'nın seçim zamanı ve sonrasında verdiği sözleri tutmadığını belirtti. Hayvanseverler, daha önceden gerçekleştirdikleri görüşmelerde Başkan Arda'nın sokak hayvanlarının kaldığı kedi evinin kötü durumdan kurtulacağı sözünü almalarına rağmen her hangi bir gelişme olmamasına ve barınağın halilinin daha kötü duruma gelmesine tepki gösterdiler. 

whatsapp-image-2019-12-05-at-13.38.25-(1).jpeg

Kedi evinde bulunan tecrit odalarının içler acısı halini anlatan Melek Sokak Hayvanları Grubu üyeleri, kapıları kırık durumda ve hayvanların bu alanda barınamayacaklarını geçen dönemde bu tarz durumların yaşandığını belirten hayvanseverler verilen dilekçelere karşın kötü şartların düzeltilemediğini dile getirdi. 

whatsapp-image-2019-12-05-at-13.38.25.jpeg

Başkan seçildikten sonra Halil Arda ile görüşen üyeler, kedi evinin halinden ve hayvanların durumundan bahsetmişler. Ama o günden beri herhangi bir gelişme olmamış başkan verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini vurgulayan hayvanseverler, Başkan Arda'ya daha duyarlı olma çağrısında bulundular.

 

Gaziemir Belediyesi'nde veteriner hekim olarak görev yapan Hüseyin Devrim Doğan'ın özverili, elinden gelenin fazlasını yaptığını belirten ve memnun olduklarını dile getiren hayvanseverler, "Gaziemir Hayvanseverler Grubu olarak Başkan Arda bize sözler verdi. Ama hiç biri yerine getirilmedi. Gaziemir Veterinerlik Binasında bulunan kedi evinin hali içler acısı. Artık önümüz kış yağmurlar yağdığı zaman özellikle yavru kediler boğulup ölüyorlar ya da lağıma düşüyorlar bu durumun acilen düzeltilmesi lazım. Veteriner hekim olarak görev yapan Hüseyin Devrim Doğan'dan çok memnunuz fakat tek başına artık yetişemiyor. Buraya bir veteriner hekim daha lazım. Hayvanların yaşadığı sorunları başkan biliyor fakat bu konuda hiç bir adım atılmıyor. Başkan Arda'nın seçim zamanında dağıttığı broşürlerde vaat ettiklerini hatırlatıyor ve acil olarak kedilerin daha sağlıklı bir ortamda yaşamları gerektiğini belirtiyoruz. Hüseyin Devrim Doğan, işini hakkıyla yapan bir veteriner hekim yaptığı işler çok iyi olsa da sonu yok. Çünkü kedi evinin fiziki koşulları yetersiz. Hayvanlar ameliyat oluyor tedavi oluyor ama bakım koşulları yetersiz olduğu için Hüseyin Devrim Doğan bu konuda vatandaşlarla karşı karşıya getirilip zor durumda bırakılıyor" dedi.


Gaziemir Belediyesi Eski Başkanı Halil İbrahim Şenol döneminde belediye binasında yaşayan kediyi Başkan Arda'nın sokağa attırdığını belirten hayvanseverler, "Başkan belediyenin kendi kedisini sokağa attırdı. Daha önceki Belediye başkanının belediye binasında bakmış olduğu kedilerden bir tanesini Başkan Arda ilk icraat olarak sokağa attı. O kedi şu anda benim evimin bahçesinde. Kendi yuvası olduğu için kedi kaçıp belediye binasına gidiyor. Fakat kediyi tekrar benim besleme alanına bırakıyorlar. Kediyi, belediyenin bir kurum olduğu gerekçesiyle binada yaşamasını istemiyorlar. Bunun haricinde daha önceden belediye binasında yasal uyarılar asılıydı. Maalesef Başkan Arda onu da kaldırttı. Biz Başkan Arda'dan o afişi asmasını ve bu konuda öncülük etmesini istiyoruz" açıklamasını yaptı. 


Başkan Arda'nın seçim vaatleri olarak dağıttığı broşürleri hatırlatan hayvanseverler, "Başkan  seçim zamanı broşürler dağıttı. Bu broşürlerde doğaya canlılara saygılı ve bunun bilincini insanlara aşılayacaklarını belirttiler.  Mümkün olduğunca koşulların düzeltileceğine dair bilgiler verildi. Maalesef böyle bir durum söz konusu değil. Yapılan görüşmelerde barınağın Karşıyaka'daki Kedi Evi gibi olacağı belirtilmesine rağmen hiç birşey düzelmedi. Bir hafta önce 3,5 aylık yavru kedimi tedavi olsun diye kedi evine gönderdim. Ama şuanda kedinin nerede olduğu  belli değil. Kedi evinin bakımsızlığı ve ilgisizlik yüzünden kedim şu yok.  3,5 aylık küçük yavru bir kedi bunu venali kim çekecek. Biz şartların düzeltilmesini istiyoruz ve bize verilen sözlerin yerine gelmesini istiyoruz" dediler. 

basliksiz-1-023.jpg
whatsapp-image-2019-12-05-at-13.39.19.jpeg

whatsapp-image-2019-12-05-at-16.59.07.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum