Başkanvekili Özuslu: Zeytin ağaçlarımızın çoğu mezarlıklarda

Başkanvekili Özuslu: Zeytin ağaçlarımızın çoğu mezarlıklarda

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın zeytin fidanı çıkışına Başkanvekili Mustafa Özuslu "7 bin 574 zeytin ağacı doğru değil. Doğru rakam 17 bin 739’dur" diye cevap verdi.

Büyükşehir Belediyesi kasım ayı üçüncü olağan toplantısı Başkanvekili Mustafa Özuslu yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Özuslu son meclis oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın Sayıştay raporlarında yer alan zeytin ağacı fidanları sorusunu yanıt verdi.

37 bin zeytin ağacı olmadığını belirten Özuslu, “37 bin zeytin ağacı Sayıştay raporlarında geçiyor doğru. Sayıştay denetçisi tek tek saymadı. Bunları biz tespit ettik. 37 bin 574 zeytin ağacı doğru değil. Bu projekte edilebilir rakamlar. Doğru rakam 17 bin 739’dur. Bu zeytin ağaçları nerede? Bu ağaçlar bizim mezarlıklarımızdadır. Büyük çoğunluğu mezarlıklarda. 12 bin 57 mezarlıklarda. Merkez ve dış ilçelerimizde mezarlık haricinde yerlerde var. 6 bin de diğer alanlarda olduğu bizim tarım müdürlüğü tarafından sayılmış. Sayıştay doğal olarak bunu gidip sayamaz. Bunu projekte ederek ikiyle çarpıp

ozusludan-hizala-zeytin-fidani-yaniti-o-rakamlar-dogru-degil-h121738-1ad2f.png yazmıştır” dedi.

YENİ BİR MODEL GETİRİYORUZ

Özsulu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Kamu kaynağının etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Bu ağaçların bir kısmı budanması gerekiyor, bir kısmı perişan halinde… Bunun ile ilgili tarım müdürlüğümüz çalışma yapıyor. Yerel kooperatifle bir sözleşme yaparak bu zeytinin hasadı yapacak. Sayıştay da bu yönde telkinde bulunuyor. 3 litre yağ çıktıysa, 1 litresini bizi verecek diğerini kendine alacak. Böyle bir formül üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadar yapılmamış bir iş olacak" dedi.

HIZAL NE DEMİŞTİ?

AK Parti Hızal, bir önceki toplantı da yaptığı açıklamada, “Ardahan Belediyesi’ne 1.3 milyon lira para göndereceğiz diyen İBB, mülkiyetindeki 37 zeytin ağacından haber değil. Bu zeytinlerden üretilecek zeytin ve zeytinyağı bin tona yakın. Zeytine ödenen, kooperatifler ve üst birliklere verilen paraları da biliyoruz, milyonlarca lira. Böyle mi tarımı destekleyeceksiniz? Daha bünyenizdeki 37 bin zeytin ağacından haberdar değilsiniz bir de Ardahan Belediyesi’ne para göndereceksiniz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.