Basmane Günleri devam ediyor!

Basmane Günleri devam ediyor!

6. Basmane Günleri Bıçakçı Han'da gerçekleştirilecek programla devam ediyor.

MEDYA EGE - 100. Yılında 6. Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri Basmane'de Çok Renklilik temasıyla 3. gününde dolu bir programla devam ediyor.

Bıçakçı Han'da yapılacak oturumda Yüksek Mimar İBB Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Yüksek Mimar Mihriban Yanık, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Kösem ve İBB Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, Tarihsel Çevrenin Yönetimi, Korunması ve Cittaslow Metropol Uygulamaları başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer alacak. Oturum 13:00 - 13:45 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

BASMANE'NİN SOSYOLOJİSİ MASAYA YATIRILACAK

14:00 - 15:30 arasında gerçekleştirilecek oturumda ise Basmane'nin Sosyolojisi, göçler, barınma, sağlık ve eğitim gibi konular ele alınacak. Oturumda konuşmacı olarak, Doç. Dr. EÜ Edebiyat fakültesi Coğrafya Bölümünden Arife Karadağ, İBB Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürü Yelda Şimşir ve Avukat Hasan Can Akay yer alacak.

BASMANE İÇİN NASIL BİR TURİZM?

Bıçakçı Han'daki son oturumda Basmane İçin Nasıl Bir Turizm? sorusunun cevabı aranacak. Oturumda İBB Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Hatice Gökçe Başkaya, profesyonel Turist Rehberleri Ayça Kesici, Serdar Çelenk ve Mehmet Gülümser konuşmacı olarak yer alacak. Oturum 15:45 - 17:15 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.