Basmane Günleri'nde çok kültürlü yaşam ele alınacak

Basmane Günleri'nde çok kültürlü yaşam ele alınacak

Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri devam ediyor.

MEDYA EGE- Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri, Pazartesi dolu bir programla devam ediyor.

19102022-91856-16.jpeg

Birbirinden renkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Basmane Günleri'nde Bıçakçı Han'da üç oturum gerçekleştirilecek. Bu kapsamda saat 13:00 - 13:45'te Eski İzmir'de Fırınlar, Ustaları Anılar başlıklı oturum gerçekleştirilecek. Oturumda araştırmacı yazar Nejat Yentürk konuşmacı olarak yer alacak.

19102022-91856-5.jpeg

14:00 - 16:15 oturumunda Basmane çevresindeki çok kültürlü yaşam ele alınacak. araştırmacı yazar profesyonel turist rehberi Sara Pardo, şair sanat yönetmeni Nihat Özdal, Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih, Roman Kültürü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Çardak ve Afrotürk Yalçın Yanık oturumda konuşmacı olarak yer alacak. Oturumun kolaylaştırıclığını Konak Mülteci Derneği Başkanı Mete Hüsünbeyi yapacak.

4-basmane-gunleri-006.webp

Saat 16.30- 18:00 oturumunda ise Basmane'de kültür ve sanat ele alınacak. Kolaylaştırıclığını uzman doktor Metin Özer'in yapacağı oturumda, araştırmacı yazar Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Efdal Sevinçli, İzmir Antikacılar Derneği Başkanı Cem Üsküp ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Ofisi Koordinatörü Tayfun İçsel konuşmacı olarak yer alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.