Başöğretmen Atatürk, fotoğraf sergisiyle anıldı

Başöğretmen Atatürk, fotoğraf sergisiyle anıldı

“Başöğretmen Atatürk ve Çocuk” konulu fotoğraf sergisi İzmirlilerle buluştu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de Başöğretmen olarak kabul edildiği tarih olarak kutlanan Öğretmenler Günü’nde gelecek nesillere Atatürk’ü tanıtmak ve O’nu sevdirmek amacıyla Soylu Anaokulları Plus tarafından Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nde düzenlenen “Başöğretmen Atatürk ve Çocuk” konulu fotoğraf sergisi İzmirlilerle buluştu.

1-268.jpg

Uşakizade Latife Hanım Köşkü eski Müdürü Ahmet Gürel’in fotoğraf arşivinden oluşan serginin açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka Meclis Üyesi Muammer Gezginci, Karşıyaka Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Nail Çetin, Kent A.Ş. Genel Müdürü Aytekin Tunus, Uşakizade Latife Hanım Köşkü eski Müdürü Ahmet Gürel ve Uluslararası Müzik Akademisi (UMAK) Genel Koordinatörü ve Viyana Prayner Müzik ve Drama Konservatuarı Türkiye Koordinatörü Müzikolog Dr. Aydın Öğüt katıldı.

10 gün boyunca açık kalacak

Çok sayıda öğrencinin katılımıyla ziyarete açılan serginin 23 Kasım – 3 Aralık 2017 tarihleri arasında sergileneceğini ifade eden Soylu Anaokulları’nın Kurucusu Dilek Soylu, Türkiye’de ilk kez böyle bir konsept serginin var olduğunu söyledi. 10 gün boyunca İzmirlilerle buluşacak olan sergide Atatürk’ün çok az bilinen fotoğraflarının olduğuna dikkatleri çeken Soylu, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece 10 Kasım’da değil her gün hatırladığımızı göstermek istiyoruz. O’nun belirlediği yolda emin adımlarla ilerlerken O’nun yaşamını ve düşüncülerini vatandaşlarımıza her gün hatırlatmak bizim görevimiz” dedi.

2-255.jpg

“Gelecek kuşaklara aktarmalıyız”

Atatürk’ün Türkiye tarihi boyunca gerçekleştirdiği başarıları nesilden nesile aktarmanın önemine değinen Dilek Soylu, “Savaş meydanları olsun, siyaset meydanları olsun hiçbir fark gözetmeksizin sahip olduğu üstün zekası ve ileri görüşlü fikirleri ile bize ışık tutan Atatürk’ün bize emanet ettiği bu vatanı hiçbir kayıp yaşatmadan bizde gelecek nesillere aktarmalıyız. Aktarırken bize bu emaneti teslim eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmadan, her dakikasını hatırlatarak anlatmalıyız. Biz Soylu Anaokulları Plus olarak geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımıza “Başöğretmen Atatürk ve Çocuk” sergisini açmayı kendimize bir borç bildik. Bu sebeple böyle bir değeri Türk halkına sunmak bizlerin en büyük görevidir” dedi. 

8-018.jpg

“Saygıyla anıyoruz”

Sergiye yaklaşık 6 bin kişinin katılmasını tahmin ettiklerini sözlerine ekleyen Dilek Soylu, “Atatürk’ün değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek için, O’nun yolundan gitme arzusu gösteren herkesi çocuklarıyla birlikte sergimize bekliyoruz” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.