Başvurun, başvurmayın aday adayısınız!

Başvurun, başvurmayın aday adayısınız!

Ali Eyce yazdı; Başvurun, başvurmayın aday adayısınız!

Mart 2024 yerel seçimlerinde siyasi partilerden ilk aday adaylarının takvimini her zaman olduğu gibi AK Parti açıkladı.

9 Kasım ile 17 Kasım tarihleri arasında AK Parti’den yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenler başvurularını yapacak ve ‘Ben Aday Olmak İstiyorum’ diyecek.

19 Kasım’da internet üzerinden aynı zamanda bütün illerde temayül yoklaması yapılarak aday adaylarının durumlarıyla ilgili teşkilatların nabzı yoklanacak.

AK Parti’nin Genel veya Yerel Seçim öncesi izlediği parti için seçim yolu, parti içi değerlendirme yolu, parti içi tansiyon ölçme yolu.

AK Parti’den aday adayı olmak isteyenler de buna alıştı, AK Parti’nin dışında olup da AK Parti’nin siyasetini takip edenler de buna alıştı.

Bu seçimler öncesi alışık olmayan tek durum, AK Parti’de halen il ve ilçelerde mevcut yönetimlerde olanlardan hiç kimse ‘Aday Adayı’ olmak için başvuruda bulunamayacak.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı, seçim öncesi aday adaylığı sürecinde partilerin yönetim kadrolarında aday adaylık sürecine bağlı olarak aday adayı olup istifa ederek teşkilatın çalışma gücünün düşmesine böyle bir seçim stratejiyle engel oldu.

İl veya ilçelerde yönetim kurullarında görev yapanlar, il veya ilçelerinde partilerinin, aday gösterilenlerin kazanması için sahalarda çalışma içerisinde olacaklar.

AK Parti’de aday adaylarının başvuru sayısının her seçim olduğu gibi bu seçimde de çok fazla olacağına siyasi kulislerde kesin gözüyle bakılıyor.

İktidarda olan AK Parti’nin, birçok ilde de yerel iktidarda olması bunun bir nedeni olduğu gibi, diğer bir nedeni ise yerel seçimlerde yine ve yeni bir AK Parti zaferinin çıkacak olacağının siyasette düşünülmesi.

İyi Parti’nin kendi adaylarıyla seçime girme kararı alması, CHP’de geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongrede yeni bir Genel Başkan ve parti yönetiminin çıkması, siyasetin uzmanlarına böyle bir sonuç çıkartıyor.

AK Parti ve ittifakı olan Cumhur İttifakı diğer siyasi partilere göre yerel seçimlere daha hazırlıklı vaziyette duruyor.

Bu hazır olma avantajını iyi kullanmak isteyen AK Parti ve Cumhur İttifakı, yeni yıla girildiği ilk günlerde bütün il ve ilçelerdeki adaylarını, diğer siyasi partiler kendi içinde arayışlar içinde tartışıp durduğu anlarda sahalarda seçim çalışması yapıyorken görebiliriz.

Siyasetin hangi tarafında olursa olsun benim naçizane aday adaylarına hep hatırlatmak istediğim, düşünmelerini istediğim, bakmalarını istediğim bir tek şey olmuştur.

Türkiye’de en son yerel seçimler, Mart 2019’da yapıldı.

Aradan beş yıl geçti ve Mart 2024’de yeniden yapılacak.

İşte bu iki tarih arasında, işinizde, gücünüzde, sosyal hayatınızda, siyasi hayatınızda, sabah, öğlen, akşam saatlerinde ne yaptığınızı, neler yaptığınızı, neleri yapmadığınızı, kiminle, kimlerle birarada olduğunuzu, ne dediğinizi, neleri demediğinizi düşünün.

Hatta düşünmekle kalmayın, başkalarının da görebildiği var olması yüksek, muhtemel sosyal medya hesaplarınıza bir bakın. Neler yaşadığınızı, nelerin yaşanmasına vesile olduğunuzu görün.

Aday gösterilip, gösterilmemenizi boşverin, önemli değil!

‘Aday’ olmanızı gerektirecek neden, nedenler bulmanız yeterli!

Yazımın son satırlarını yazarken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un aday adaylığı süreciyle ilgili açıklamalarda bulunuyordu.

Dikkatimi çeken tek nokta AK Parti, aday adaylık kapısını, aday adayı olana da olmayana da açmış durumda.

Yavuz, üstüne basa basa online aday adaylığı sürecini anlatırken, teşkilatların aday adayı olmasa dahi akıllarından, gönüllerinden geçen ismi yazabileceklerini belirtti.

Siyaseten derin ve ince bir seçim ve seçme analizi!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.