Bataryalar yapay zekayla boyut atlıyor!

Bataryalar yapay zekayla boyut atlıyor!

Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar yapay zekadan yararlanan özel bir batarya üretmenin peşinde!

Sıvı lityum-iyon bataryalar sundukları yüksek enerji yoğunluğu, sabit enerji kapasitesi ve kolay deşarj olma özelliği sayesinde yeniden şarj edilebilen bataryalar arasında en çok tercih edilen tür. Fakat bu bataryalar, Samsung Galaxy Note 7'de de tanık olduğumuz üzere aynı zamanda son derece alev almaya yatkınlar.

Bilim insanları uzun bir süredir bu bataryalardaki yanıcı sıvı elektrolitlere alternatif olabilecek daha  uygun seçenekler üzerinde çalışıyor. Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan yeni çalışmalarda da bu doğrultuda önemli başarılar kaydedildi. Söz konusu araştırmacılar tam da ihtiyaç duyulan güvenliği sağlayabilen yirminin üzerinde katı elektrolit tespit edebilmek için yapay zeka teknolojisinden yararlandı.

Çalışmaya liderlik eden Austin Sendek tarafından chip.com.tr'nin haberine göre bu katı elektrolitlerin en önemli avantajı bunların sıvı versiyonlarına göre çok daha sabit olması ve patlama olasılığının çok daha düşük olması. Sendek'e göre bu katı elektrolitler ayrıca bataryanın da yapısal olarak daha güçlü olmasını sağlıyor.

Başta Samsung olmak üzere birçok akıllı telefon üreticisinin Sendek ve ekibi tarafından geliştirilen bu teknolojiye büyük bir ilgi göstermesi sürpriz olmayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.