''Battı Batacak'' Denen Blackberry Geri Dönüyor

''Battı Batacak'' Denen Blackberry Geri Dönüyor

Herkes 'battı batacak' derken bir zamanların telefon devi BlackBerry inatla piyasada kalmaya çalışıyor. Şirketin bu yıl iki yeni telefonla pazara gireceği konuşuluyor.

Priv'in satışlarından yeterince memnun olmayan BlackBerry, piyasaya süreceği yeni cihazlarla yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor. Söylenenlere göre BlackBerry bu yıl içerisinde iki adet akıllı telefon modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

TAMAMEN DOKUNMATİK EKRAN

John Chen yaptığı röportajda BlackBerry Priv'in çok üst düzey olması nedeniyle istediği satışlara ulaşamadığını belirtti. Bu açıklama da aslında BlackBerry'nin neden orta segmente odaklandığını açık bir şekilde ortaya koydu. İddialara göre bu yıl içerisinde gelecek modellerden biri tamamen dokunmatik ekrana sahipken diğerinde BlackBerry'nin alıştığımız klavyesi bulunuyor. Priv'de olduğu gibi kaydırılabilir klavye yerine söz konusu modelde sabit bir klavyeye yer verileceği iddia ediliyor. Cihazların fiyatının ise 400 dolar seviyesinde olması bekleniyor.

blackberry-priv-review-02233

850 BİN SATIŞ BEKLENİYOR

BlackBerry'nin geçtiğimiz çeyrekte 850 bin satış rakamına ulaşması bekleniyordu. Ancak satışlar tahminlerin gerisinde kaldı ve yalnızca 600 bin adet satış rakamına ulaşılabildi. Chen de bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada eğer yeterli başarıya ulaşamazlarsa donanım pazarından çekilip tamamen yazılıma odaklanabileceklerinin sinyalini vermişti. Dolayısıyla bu orta seviye cihazların şirketin son telefonları olma ihtimali bulunuyor. Gelecek olan cihazlarla ilgili detayların önümüzdeki aylarda netleşmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.